Erä

Kolmen ahman tappamiseen myönnettiin poikkeusluvat Kainuuseen ja Lappiin

Tarkoituksena on ehkäistä porotaloudelle aiheutuvia erityisen merkittäviä vahinkoja.
Jouni Turunen
Maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa on suurimmaksi sallituksi saalismääräksi metsästysvuodelle 2020–2021 asetettu kahdeksan ahmaa.

Suomen riistakeskus on myöntänyt poikkeusluvat kolmen ahman tappamiseksi. Vahinkoperusteiset poikkeusluvat on myönnetty Kainuuseen Hallan ja Näljängän paliskuntiin sekä Lappiin Käsivarren paliskunnan alueelle, tiedottaa riistakeskus.

Myönnetyillä poikkeusluvilla on tarkoitus ehkäistä porotaloudelle aiheutuvia erityisen merkittäviä vahinkoja.

Ahmalle suotuisien lumiolosuhteiden myötä vahinkoja syntyy aiempien vuosien kokemusten perusteella paljon talvi- ja kevätkuukausien aikana, todetaan tiedotteessa. Mahdollistettu valikoiva ja rajoitettu pyynti toteuttaa ahmakannan hoitosuunnitelmaa.

Maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa on suurimmaksi sallituksi saalismääräksi metsästysvuodelle 2020–2021 asetettu kahdeksan ahmaa.

Poikkeuslupia voidaan asetuksen mukaisesti myöntää vain ahmakannan hoitosuunnitelmassa määritellylle pohjoisen ja itäisen poronhoitoalueen kannanhoitoalueelle, jossa ahman aiheuttamat porovahingot ovat suurimmat.

Lue lisää

Maaseudulla asuvien ihmisten halutaan sietävän suden lajisuojelua mihin hintaan hyvänsä

"Koulubussia odottaneet lapset pakenivat paikalta läheiseen taloon" – joka kolmas Suomen susi elää jälkilaskennan perusteella Satakunnan ja pohjalaismaakuntien liepeillä

Kuhmon susilupaa ei asetettu täytäntöönpanokieltoon – luvasta valitti Luonnonsuojeluliitto Tapiolan paikallisyhdistys

"Pakkasilla tämä ei aina käynnisty" – oli se mopoauto, mönkkäri tai traktori, liikkumaan pitää päästä