Erä

Video: Viiriäiskoira Anges karkotti peuroja ja sorkkaeläin lähestyi jo passia, kunnes tapahtui jotain yllättävää

Viiriäiskoiraharrastajat eivät ole totisia torvensoittajia, kuten eivät luppakorvaiset koiratkaan, ja jahdeissa sattuu ja tapahtuu.

Valkohäntäpeurojen metsästys karkottavilla koirilla on yleistynyt eteläisessä Suomessa.

Viiriäiskoira Anges lähti omistajansa Johanna Nyholmin kanssa Porvoosta saakka Pohjois-Hämeeseen peuroja karkottamaan. Angeksella ei nuoresta iästä johtuen ole vielä kokemusta kovin paljoa, mutta vietit vetävät nuorikon peuran jäljille lumisessa kuusikossa.

Viiriäiskoiraharrastajat eivät ole totisia torvensoittajia, kuten eivät luppakorvaiset koiratkaan, ja jahdeissa sattuu ja tapahtuu.

Angeksen karkotus suuntautuu kohti Peräkiven Joukon passia harvan koivutaimikon laidassa ja kokenut metsästäjä onkin jo valmiina haukun kuullessaan. Mitä sitten tapahtuu? Tarkista tilanne MT Jahtikuksan videolta.

Lue lisää

Video: Kettujahdista tuli Joni Kinnuselle hikistä hommaa – "Kettu meni sellaiseen luolastoon, jossa oli paljon isoja kiviä"

Video: Helsinkiläinen Jouko Rytkönen pilkkii kauniissa kulttuurimaisemassa keskellä pääkaupunkia – "Tamminiemen läheisyys tuottaa värinää rintakehään ja sydämen kohdalle"

Video: Raumalaisen Rami Saarisen koira näyttää, miten saalis kuljetetaan mallikelpoisesti metsästä

Video: Pitkän linjan suomenajokoiramies Rami Saarinen kertoo, millä periaatteilla hän on saanut koirankasvatuksessa aikaan hyviä tuloksia – yksi asia auttaa jokaista koiranomistajaa