Erä

Video: Pitkän linjan suomenajokoiramies Rami Saarinen kertoo, millä periaatteilla hän on saanut koirankasvatuksessa aikaan hyviä tuloksia – yksi asia auttaa jokaista koiranomistajaa

Kun koira toimii, on helppo lähteä oudollekin seudulle kettua jallitamaan.

Raumalainen Rami Saarinen on pitkän linjan suomenajokoiramies. Hän tietää, että on nähtävä paljon vaivaa, jos mielii kasvattaa tehokkaan metsästyskaverin itselleen.

Videolla Saarinen kertoo kasvatusperiaatteista, joilla hän on saanut hyviä tuloksia.

Avainasemassa on hyvän suhteen luominen koiraan jo pikkupentuna. Saarinen myös vakuuttaa, että jokainen kykenee kasvattamaan itselleen hyvän koiran – jos vain viitsii viettää tarpeeksi aikaa koiran kanssa.

Kun koira toimii, on helppo lähteä oudollekin seudulle kettua jallitamaan. Tällä kertaa ollaan Humppilan seudulla.

"Koiramiehen on helppo mennä, jos on kokeneita metsästäjiä, jotka ovat jäljet etsineet. Sinne vain päästetään koira nostamaan kettu ylös", Saarinen toteaa.

Kartasta tietenkin katsotaan vaaralliset tiet ja metsästysalueen rajat, joissa sopii toimia.

Ihmissilmin voidaan yrittää arvioida, minkä ikäinen löydetty jälki on. Mutta koira antaa tarkemman tuomion.

"Koira kertoo kohtuu hyvin, minkä ikäinen jälki on, 6-7 tuntia jälkiä voi vielä lähteä ajamaan", Saarinen kertoo.

Kasvatusvaiheessa on tärkeä opettaa koira juuri sille eläimelle, jota haluaa metsästää. Metsissä on paljon kiinnostavaa sorkkaa ja muuta häiriötä.

"Jos tulee väärälle elukalle ajo, sitten vaan keskeytetään ja torutaan, vaihdetaan paikkaa. Ja kun kettu taas löytyy, kehutaan koiraa", Saarinen selvittää.

Koira rupeaa tällä tavoin pian haluamaan samaa kuin isäntäkin. Ja sehän on hyvässä joukkueessa aika tärkeää. Että on yhteinen tavoite.

Lue lisää

Video: Kalastustubettaja Jaakko Rinta-Rahko neuvoo, millaisilla kalastusvälineillä ruijanpallasta kannattaa pyytää

MT laajentaa eräsisältöjen tarjontaa: Maaliskuussa alkaa eräaiheinen televisiosarja, joka on tuotettu yhteistyössä Jahtikuksan kanssa

Video: Näin sujuvat peuratalkoot maan vahvimman peurakannan ytimessä Alastarolla

Video: Jahtikuksa seurasi Antero Kyllösen latvalinnustusta Kuhmossa – "Jos vanhan metson näkisi männynlatvassa, se olisi mukavaa"