Erä

Video: Jahtikausi saattaa jumiuttaa metsästyskoiran lihakset – tuleva koirahieroja Annamari Toivanen kertoo, millaisia koirien hieronnalla hoidettavat vaivat ovat

Jahtikaudella koiraa voi hieroa tarpeen mukaan.

Päättyneen jahtikauden saattaa metsästyskoiran lihaksissa olla jumiutuneita kohtia. Koirahierojaksi Tampereen koirahierojakoulussa opiskeleva loppilainen Annamari Toivanen tietää, kuinka koiran jumit avataan.

Hierontapöydälle nousee karkeakarvainen mäyräkoira Mariebergs Ykä, kotoisammin Sulo. Aluksi Toivanen tarkastelee Sulon liikkeitä havaitakseen mahdolliset ontumiset tai muut jumiin viittaavat merkit. On tietysti myös tutustuttava, ja varsinkin ensimmäisellä kerralla totutellaan vieraan ihmisen kosketukseen.

Sulo saa hyvän käsittelyn, mutta rentoutuminen ensimmäisellä kerralla ei vielä ota oikein onnistuakseen. Metsästyskoira on kaudella kuin huippu-urheiluja ja reipasta liikuntaa tulee maastossa yllin kyllin.

Lepokaudella tulee kiinnittää huomiota liikuntaan ja kehonhuoltoon. Toivanen kertoo, että myös jahtikaudella koiraa voi hieroa tarpeen mukaan. Hieronnan jälkeen Sulolle tarjotaan raikasta vettä sekä lepoa. Jospa seuraavalla kerralla hierontakin sujuisi jo rennommin.

Lue lisää

Video: Kalastustubettaja Jaakko Rinta-Rahko neuvoo, millaisilla kalastusvälineillä ruijanpallasta kannattaa pyytää

MT laajentaa eräsisältöjen tarjontaa: Maaliskuussa alkaa eräaiheinen televisiosarja, joka on tuotettu yhteistyössä Jahtikuksan kanssa

Video: Näin sujuvat peuratalkoot maan vahvimman peurakannan ytimessä Alastarolla

Video: Jahtikuksa seurasi Antero Kyllösen latvalinnustusta Kuhmossa – "Jos vanhan metson näkisi männynlatvassa, se olisi mukavaa"