Erä

Moottorikelkka syttyi tuleen ja tuhoutui Höytiäisellä – "Tallista löytyy varakelkka ja telamönkijä, niillä mennään lopputalvi", kertoo yrittäjä

Polvijärvellä sattuneessa onnettomuudessa ei aiheutunut henkilövahinkoja.
Ilkka Karppinen
Kuva palamaan syttyneestä moottirkelkasta Höytiäisen jäällä.

Höytiäisellä Polvijärven Keljosselällä tuhoutui tänään tulipalossa moottorikelkka. Kuljettaja huomasi ajon aikana kelkan syttyneen tuleen, tiedotti Pohjois-Karjalan pelastuslaitos.

Pelastuslaitoksen henkilöstö kävi moottorikelkalla onnettomuuspaikalla ja tarkasti kohteen sekä toimitti kuljettajan kotiin.

Kelkka oli kontiolahtelaisen ammattikalastusyrityksen Kalastus Karppinen Oy:n. "Syttymissyystä ei ole tietoa ja palon jälkeen ei jäänyt juurikaan tutkittavaa", kertoo Ilkka Karppinen.

Ja jatkaa, että tallista löytyy varakelkka ja telamönkijä, joilla kuljetaan lopputalvi.

Alkusammutin ei ole moottorikelkassa pakollinen varuste, kertoo Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen vs. palomestari Jani Tanskanen. Tanskanen kannustaa pitämään alkusammutinta kuitenkin matkassa muissakin kuin työkelkoissa.

"Moottorikelkka sytkähtää äkkiä tuleen. Alkusammutusta voi ja kannattaa toki yrittää vaikka lumella."

Tanskanen arvioi, että polttoainejärjestelmän vuodot ja bensiinin pääseminen kelkan kuumien osien päälle on yksi tyypillisistä syttymissyistä, samoin kuin erilaiset sähköviat.

Lue lisää

Koneviesti: Näin toimit, jos kone syttyy palamaan – mittavat vahingot on mahdollista ehkäistä

Huolimaton kinkunpaisto voi aiheuttaa tulipalon

Tuli on irti turhan usein

Video: Kaksi moottorikelkkailijaa jäi jumiin sohjoon Höytiäisen jäällä – pelastuslaitoksen hydrokopteri pelasti molemmat