Erä

Video: Näin sujui melko kokemattoman luistelijan retkiluistinkokeilu pirkanmaalaisella järvellä – "On tässä vähän keskityttävä"

Terät ovat erittäin terävät uutena, joten pitää varoa, ettei viiltele retkihousujaan luistimia kanniskellessaan.

Joulupukki ilmeisesti sai kuulla viime keväisestä huterahkosta hokkarien kokeilustamme järven jäällä, sillä pukin kontista löytyi pari uusia retkiteriä, jotka saa asennettua miltei mihin tahansa retkikenkiin.

Kiinnitys on samanlainen kuin monissa nykyaikaisissa lumikengissä.

Terät ovat erittäin terävät uutena, joten pitää varoa, ettei viiltele retkihousujaan luistimia kanniskellessaan.

Vaikka on ollut pitkä ja upea lumitalvi, tälle talvelle ei pirkanmaalaiselle järvelle tullut niin hienoa paljasta jäätä kuin viime vuoden tammikuussa. Parhaat luistelujäät jäivät kokonaan tulematta, pakkasta ja sulaa oli sillä tavoin ikävästi vuoron perään, että jäällä oli suurimman osan talvea vettä lumen alla.

Mutta tammikuussa pääsi Jahtikuksan Olli kokeilemaan joululahjaansa sentään muutamana päivänä. Videolla näkyy, ettei se nyt aivan huipusti vielä mene. Puolustukseksi Olli toteaa jään muhkuraisuuden. Vauhdin hurmaa ei pääse tällä jäällä kokeilemaan.

"On tässä vähän keskityttävä, sen verran on epätäsaisuuksia", Olli myöntää.

Mäyräkoira Signe ihmettelee, miten isäntä pääsee niin lujaa, ettei se pääse karkuun jäällä kirmatessaan, niin kuin yleensä. Se ei myöskään ymmärrä, miksei mennä jänisjahtiin, vaikka on tammikuu.

Jäältä löytyy jäljet, ja koira yrittää irtiottoa mutta luistimilla varustettu isäntä pääsee niin lähelle, että komento pois jäljiltä toimii.

"Piti luvata sille, että heti mennään jänisjahtiin kun päästään kotiin", Olli toteaa.

Retkiluistin tarjoaa erilaisen tavan iloita mökkijärven jäästä. Kunhan jää vain sallii sen.

Lue lisää

Video: Kalastustubettaja Jaakko Rinta-Rahko neuvoo, millaisilla kalastusvälineillä ruijanpallasta kannattaa pyytää

MT laajentaa eräsisältöjen tarjontaa: Maaliskuussa alkaa eräaiheinen televisiosarja, joka on tuotettu yhteistyössä Jahtikuksan kanssa

Video: Näin sujuvat peuratalkoot maan vahvimman peurakannan ytimessä Alastarolla

Video: Jahtikuksa seurasi Antero Kyllösen latvalinnustusta Kuhmossa – "Jos vanhan metson näkisi männynlatvassa, se olisi mukavaa"