Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Erä

Poikkeusluvilla ammuttiin neljä ahmaa, luonnonsuojelujärjestöt valittivat kahdesta luvasta hallinto-oikeuteen

Järjestöjen mielestä ahman suojelun ja porotalouden yhteensovittamiseen on haettava kestävämpiä ratkaisuja kuin erittäin uhanalaisen lajin metsästys
LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Tällä haavaa Suomessa elää noin 390 ahmaa.

Kuluneena talvena metsästettiin poikkeusluvin neljä ahmaa. Kahdesta poikkeusluvasta Suomen luonnonsuojeluliitto valitti ympäristöjärjestö WWF:n avustamana Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen.

Kaksi metsästettyä ahmaa linkittyi järjestöjen mukaan sellaisiin suojelualueisiin, jotka on perustettu ahman suojelulle. Toinen eläin oli suojelualueella ja toinen tällaisen suojelualueen läheisyydessä.

Järjestöjen mielestä ahman suojelun ja porotalouden yhteensovittamiseen on haettava kestävämpiä ratkaisuja kuin erittäin uhanalaisen lajin metsästys. Yksi ratkaisu olisi järjestöjen mielestä reviiripohjaiset eli ahman onnistuneiden pesintöjen määrän perusteella paliskunnalle maksettavat porovahinkojen korvaukset.

Lisäksi poronhoitoalueen etelärajaa tulisi nostaa pohjoisemmaksi, jotta voitaisiin vähentää porovahinkoja sekä saataisiin lisää elintilaa suurpedoille ja metsäpeuralle, järjestöt ehdottavat.

Tällä haavaa Suomessa elää noin 390 ahmaa.

Lue lisää

Poronhoitoalueen poikkeusluvilla ammuttiin kahdeksan ahmaa – määrä on suurin sallittu saalismäärä kolmen aiemman metsästysvuoden tavoin

Poronhoitoalueella ammuttiin kuluneen talven aikana poikkeusluvilla kahdeksan ahmaa

Ministeriö aikoo sallia ahmojen rajoitetun metsästyksen

Kahdeksan ahmaa ammuttu, kaikki poikkeusluvat on nyt käytetty