Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Erä

Video: Jyväskyläläisen Juhana Hilliahon elokuinen vesilintupyynti päättyi virvelöintiin – "Hilda on sen verran hienohelma, ettei se tassujaan kastele"

Lintujen noutaminen ei ollut mikään kaikkein helpoin tehtävä.

Jyväskyläläinen Juhana Hilliaho oli suomenpystykorva Hildan kanssa vesilintupyynnissä elokuun lopussa.

Hilliaho päästi koiransa irti, jotta koira käy tarkistamassa vesilintutilanteen. Melko pian Hilda aloittikin haukun. Aivan ensimmäiseksi Hilliahon silmään osui joutsenia.

"Joutsenet loittonivat, mutta huomasin sorsat. Lähdin konttaamaan lähemmäksi. Tarpeeksi lähelle kun pääsin, näin yhden sorsan hyvin ja päätin kokeilla sitä. Sehän selvisi, että kolme siihen oli jäänyt", Hilliaho kertaa elokuisia tapahtumia.

Lintujen noutaminen ei ollut kuitenkaan mikään kaikkein helpoin tehtävä.

"Virvelin siima ylsi juuri ja juuri. Ainakin tunnin otti, että ylös sain. Hilda on sen verran hienohelma, ettei se tassujaan kastele. Joskus olen uimalakin joutunut hakemaan. Mutta kaiken sain ylös, kun virvelöin."

Lue lisää

Video: Kalastustubettaja Jaakko Rinta-Rahko neuvoo, millaisilla kalastusvälineillä ruijanpallasta kannattaa pyytää

MT laajentaa eräsisältöjen tarjontaa: Maaliskuussa alkaa eräaiheinen televisiosarja, joka on tuotettu yhteistyössä Jahtikuksan kanssa

Video: Näin sujuvat peuratalkoot maan vahvimman peurakannan ytimessä Alastarolla

Video: Jahtikuksa seurasi Antero Kyllösen latvalinnustusta Kuhmossa – "Jos vanhan metson näkisi männynlatvassa, se olisi mukavaa"