Erä

Video: Eräopas Petri Ristiniemi tarjosi ysiluokkalaisille ikimuistoisen eräkoulupäivän, johon sisältyi muun muassa kalastusta – "He saavat uutta tietoa kalabiologiasta ja saaliin käsittelystä"

Kesäkuun kolmantena päivänä kalastettiin, saatiin tietoa kaloista ja tutustuttiin läskipyöräilyyn haastavissa maastoissa.

Keli ei olisi voinut olla parempi ysiluokkalaisten eräkoulupäivälle Ruovedellä. Kesäkuun kolmantena päivänä kalastettiin, saatiin tietoa kaloista ja tutustuttiin läskipyöräilyyn haastavissa maastoissa.

Maastoa haastavampi asia olivat läiskeestä päätellen hyttyset, jotka ahdistelivat metsäpoluille heti, kun tauolle pysähdyttiin.

Päivän veti eräopas Petri Ristiniemi. Hän on vetänyt useita leirikouluja, joissa on moni nuori saanut ensikosketuksen virvelillä vispaamiseen. Siis, kun virvelillä tarkoitetaan kalastusvälinettä eikä perkussiosoitinta. Mutta Ruovedellä kasvaneet ovat kaikki kalastaneet.

"Tänään mukana olleet osaavat kalastaa, mutta he saavat uutta tietoa kalabiologiasta ja saaliin käsittelystä", Ristiniemi toteaa.

Lisäksi esimerkiksi jigaus on edelleen monelle mökkikalastajalle vielä kokeilematon juttu. Nyt siihen sai ensioppia ja vielä koulutunnilla.

Ainoat kalat kylläkin sai opas itse, mutta tulipahan pari haukea, joilla sai oppilaille näyttää saaliin oikeaa käsittelyä.

Aurinkoinen koulupäivä veden äärellä ja metsäpoluilla tuntui olevan oppilaiden mieleen. Pyöräilykurikin säilyi hyvin, vaikka tokihan ysiluokkalaisella välillä keulii, ja niin tietysti pitääkin keulia. Mutta ei liikenteen seassa.

"Joo tuolla metsässä kokeiltiin ja keulittiin, mutta liikenteessä pysyi kyllä hienosti turvallisuus hanskassa", kehuu Ristiniemi nuoria retkeläisiään.

Pyöräretken reitti kulki kauniissa Ruoveden harjumaisemissa. Loppupäässä käytiin Runebergin lähdettä ihailemassa. Ja ajettiin läskipyörillä ylös puisia portaita.

Upeasti meni tämän ysiluokkalaisryhmän viimeinen yhteinen aktiivipäivä.

Lue lisää

Video: Helsinkiläinen Jaakko Jokinen on innokas kalastaja – "Haukipullat ovat yksi parhaista kalasta tehdyistä safkoista"

Video: Eero Hautala pääsi veljensä kanssa jahdissa olleessaan ampumaan naarashirven – ”Täällä on nuppa nurin”

Video: Pienpetoja ahkerasti pyytävä Eero Hautala kertoo, mitä loukkupyynnissä kannattaa huomioida, jotta siinä onnistuu

Video: Oululainen Juho Kotiaho vietti tavallisuudesta poikkeavan kesäloman ja mittariin kertyi 1400 kilometriä – "Saatiin nähdä kesän etenemistä"