Erä

Video: Helsinkiläinen Jaakko Jokinen on innokas kalastaja – "Haukipullat ovat yksi parhaista kalasta tehdyistä safkoista"

Kävimme kesäisenä iltapäivänä katsomassa, löytyisikö Vanhankaupunginlahdelta iloisia kalamiehiä.

Kaupunkikalastusta harrastetaan maailmalla monissa paikoissa, mutta ovathan Helsingin kalapaikat sieltä kauneimmasta päästä.

Lisäksi meillä on mukavan puhdasta niin, että on mukava nostaa kaupungin rannoilta kalaa, jonka voi hyvillä mielin viedä keittiöön asti, jos kala maistuu. Kävimme kesäisenä iltapäivänä katsomassa, löytyisikö Vanhankaupunginlahdelta iloisia kalamiehiä.

Videolla tapaamme Stadin pojan Jaakko Jokisen, joka kertoilee käyvänsä kalalla pääkaupungissa aika usein.

"Käyn täällä kalassa 2-3 kertaa viikossa. Hauki maistuu hyvin. Haukipullat ovat yksi parhaista kalasta tehdyistä safkoista", hän kehuu saaliitaan.

Hetken juttelun jälkeen vapa taipuu mukavan näköisesti.

"Nyt on hyvän kokoinen hauki kiinni. Taitaa olla tämän kesän isoin hauki, toivottavasti on hyvin kiinni", kalamiehemme iloitsee jäyhästi.

Hänen toiminnastaan ja myös asiallisista varusteista näkee, että tässä ei ole aloittelijan harjoittelusta kyse. Liikkeet ja toimet pitävät lujasti tempoilevan kalan turvallisesti kiinni koukussa.

"Väsytän jarrua kiristämällä. Otan tämän ruokakalaksi", suunnittelee Jaakko jo reseptiä kalaa väsyttäessään.

Ja löytyyhän se kalamiehen repusta puntarikin, tällaisia mukavan kokoisia varten. Ja se näyttää aikamoista lukemaa: 4,4 kiloa.

Siitä tulee aimo annos niitä Jaakon lemppariherkkuja, haukipullia.

Lue lisää

Video: Olli Kaarlejärvellä oli toiminnantäyteinen kalareissu Muonionjoella – "Vasta rannassa huomasin, että katkaisemani siima ei ollut minun, vaan jonkun muun"

Video: Kalaopas Juha Happonen kertoo, miten kokemattomien kalastajien kannattaa aloittaa ahventen jigaaminen ja mitä sääntöä hän itse noudattaa jigin vaihtamisessa kesäisin

Video: Tero Sorosen motivaatio hylkeenpyyntiin säilyi myös märkänä aallokossa keikkuvan veneen peräpenkillä kylmää vettä äyskäröidessä – "On tämä kaikista mukavin metsästysmuoto"

Video: Oululainen Esa Kauppi lähti poimimaan hillaa Kuusamoon – "Kyllä nyt on hillaa"