Erä

Ennennäkemätön tilanne: Kalastuslupien myynti keskeytetään neljään koskeen veden lämpenemisen takia

Metsähallitus tarkkailee tilannetta myös muissa vesistöissä.
LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
Heittokalastusta Helsingissä. Kuvituskuvaa.

Metsähallitus kertoo keskeyttävänsä kalastuslupien myynnin kalastuskohteisiin, joissa veden lämpötila on noussut lohien kannalta kriittiseksi.

Lupamyyntiä ei ole samasta syystä vielä koskaan aikaisemmin keskeytetty Metsähallituksen kohteilla.

Lupamyynti keskeytetään perjantaista alkaen neljässä koskessa: Viitasaaren Keihärinkoskella ja Kolima-Keiteleen koskireitillä, Heinäveden Karvionkoskella ja Kotalan koskilla Virroilla. Metsähallitus tarkkailee tilannetta myös muissa vesistöissä.

Koskien vedet ovat lämmenneet 21 asteeseen, osassa jopa 22 asteeseen. Lisäksi tulevaksi viikoksi on luvattu hellettä, joten vedet lämpenevät entisestään. Lohikalojen kalastusta suositellaan vältettäväksi, kun veden lämpötila nousee yli 20 asteen.

Vaikka lupamyynti keskeytetään, Metsähallitus ei peru kohteisiin jo ostettuja kalastuslupia. Metsähallitus kuitenkin suosittelee, että helteiden jatkuessa kalastus suunnataan lämmintä paremmin sietäviin kalalajeihin, kuten ahveneen, haukeen ja kuhaan. Kalastajat voivat myös siirtää lupia myöhäisempään ajankohtaan.

Lue lisää

Neljä metsäpeuravaadinta vapautettiin vasoineen totutustarhasta Karstulassa – eläimiä seurataan paikannuspannoilla

Saaristomeren lajikartoituksissa löytyi kymmenen uhanalaista lajia — erittäin uhanalainen kärsämökuoriainen elää yhä saaristossa

Saimaannorpan kuutti kuoli verkkoon Pihlajavedellä

Museo­virasto ja Kyminlinna