Erä

Lieksan loukkaantunut emokarhu lopetetaan

Poliisin mukaan keinoja eläimen auttamiseksi ei käytännössä ole.
Heikki Willamo
Karhu lopetetaan eläinsuojelullisista syistä kivun ja tarpeettoman kärsimyksen takia. Kuvituskuva.

Lieksan pienpetorautoihin loukkaantunut emokarhu lopetetaan, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos.

Karhu lopetetaan eläinsuojelullisista syistä kivun ja tarpeettoman kärsimyksen takia.

Poliisi on pyytänyt Lieksan riistanhoitoyhdistykseltä suurriistavirka-apua (SRVA) eläimen lopettamiseksi.

Poliisin mukaan keinoja eläimen auttamiseksi ei käytännössä ole. Useiden asiantuntijoiden mukaan lopettaminen on eläinsuojelun näkökulmasta ainoa ja perusteltu ratkaisu.

Emolla on seuranaan kaksi yksivuotista pentua. Pentuja ei lopeteta.

Luonnonvarakeskuksen asiantuntijoiden mukaan pennut selviytyvät hyvin suurella todennäköisyydellä talven yli ilman emoa.

Karhun lopetusmääräys astui voimaan eilen ja on voimassa 19. elokuuta saakka. Mikäli eläin saadaan lopetettua, se toimitetaan Ruokavirastoon tutkittavaksi.

Joensuun Enon myöskin pienpetorautoihin loukkaantunutta emokarhua sen sijaan yritetään toistaiseksi auttaa loukuttamalla.

Karhun loukutusta yritetään ensi viikon perjantaihin saakka. Poliisia tehtävässä avustavat Suomen riistakeskus, Luonnonvarakeskuksen asiantuntijat ja kokenut villieläimiä tutkinut eläinlääkäri.

Lue lisää:

Tällaiseen loukkuun loukkaantunutta karhuemoa yritetään houkutella sen auttamiseksi – "Tässä riittää koko työryhmälle kyllä haastetta"

Karhuemo raudoissa ja pennut lopetusuhan alla – jos pienpetorautaa ei saada poistettua ja pennuille hoitopaikkaa, uhkaa koko pesuetta kuolema

Loukkaantunut emäkarhu pentuineen liikkuu Joensuussa, voi olla ihmisille vaarallinen – myös kolme pentua saatetaan joutua lopettamaan, jos ei niille löydy sijoituspaikkaa

Lukijalta: "Ministeriö vastuussa karhuista pienpetoraudoissa"

Lue lisää

Näädän rautapyynti pitäisi aloittaa vasta marraskuussa, suosittelee Metsästäjäliitto

Hallinto-oikeus hylkäsi Luonnonsuojeluliiton valituksen Pirkanmaalle myönnetyistä karhuluvista – valittajat pettyivät oikeuden tulkintaan

Karhujahti on kestänyt nyt viitisen viikkoa ja saaliiksi on saatu 349 kontiota – "Metsästys saattaa pysäyttää karhukannan kasvun, mutta se ei leikkaa kannan kokoa"

Karhuja kaadettu 324 – jahti on kestänyt vajaa neljä viikkoa