Erä

Video: Olli Kaarlejärvellä oli toiminnantäyteinen kalareissu Muonionjoella – "Vasta rannassa huomasin, että katkaisemani siima ei ollut minun, vaan jonkun muun"

Kaarlejärven lomareissulla sattui ja tapahtui.

Ranualaiselle Olli Kaarlejärvelle sattui ja tapahtui kesälomareissulla Muonionjoella, kun hän oli lohta kalastamassa. Ahti oli hyvällä päällä ja antoi Ollille lohta illalliseksi.

"Tässä videolla kalan kanssa sattui vaikka mitä. Kyseiseen kalan siimaan tarttui kaksi muuta vaappua. Tuli myös sellainen siimasyherö, että sillä kelalla, missä kala oli kiinni, en pystynyt kelamaan", Kaarlejärvi kertoo.

Kaarlejärvi ja kala olivat nyt eräänlaisessa pattitilanteessa, eivätkä tapahtumat suinkaan loppuneet tähän.

"Vielä ekstrana jonkun muun siima tarttui pohjasta minun siimasoppaan. Siinä tilanteessa minun piti katkaista yksi siima poikki. Luulin sitä omaksi siimaksi, ja ajattelin, että sinne jäi yksi vaappu", mies sanoo.

Kaarlejärvi väsytteli kalaa, ja huomasi pian, että se oli todella suuri, yli 15 kilon kojamo.

"Onneksi sain sen ilman kelaa ja vapaa koukattua veneen viereen. Vasta rannassa huomasin, että katkaisemani siima ei ollut minun, vaan jonkun muun, koska ei minulta puuttunut yhtään vaappua", hän kertaa kalareissun tapahtumia.

Osa kalasta paistettiin illalla nuotiolla ja ruodot menivät kalakeittoon. Jos lohta tulee paljon, siitä tehdään myös purkkilohta. Olli Kaarlejärvelle mieluisin lohen valmistustapa on savustus.

Lue lisää

Video: Joonas Mourujärvi oli mukana karhun kaatotilanteessa, mutta hän päätti jättää ampumisen muille – "Kulkusuunta meni toiselle metsästäjälle, joten en lähtenyt sivusta siihen sorkkimaan"

Video: Inarin kunnanjohtaja Toni K. Laine siirtyi töihin Tampereelta pohjoiseen – "Tässä on sellainen kokonaispaketti, joka sattuu sopimaan elämäntyylilleni täydellisesti"

Video: Kurkien pitkä muuttomatka tallentui luontodokumentille – näin dokumentaristi Jouni Hiltunen kertoo elokuvan tekemisestä

Video: Millaisia ajokoiria valitaan rotunsa parhaaksi? Se selviää Ruoveden koiranäyttelyssä