Erä

Karhuja kaadettu 324 – jahti on kestänyt vajaa neljä viikkoa

Poronhoitoalueen ulkopuolella metsästyskiintiötä on jäljellä 43 karhun verran. Katso MT:n karhusaaliskartasta mille paikkakunnille kaadot keskittyvät.
Saara Lavi
Kun Parikkalassa ammuttiin jahdin avauspäivänä karhu, paikalla kävivät metsästyksenvalvontakäynnillä vanhempi konstaapeli Heikki Kontulainen sekä rajavartijat Vikke Haapaniemi ja Mikko Pylvänen.

Koko maan metsästyskiintiö on 457 karhua. Karhujahti alkoi 20.8. ja kiintiöstä on ammuttu vajaan neljän viikon aikana 324 karhua torstaihin 16.9. mennessä Suomen riistakeskuksen saalistilaston mukaan.

Kannanhoidollisilla poikkeusluvilla saa metsästää 367 eläintä ja poronhoitoalueella kiintiö on 90 yksilöä. Tähän mennessä poikkeusluvilla on pyydetty 286 kontiota ja poronhoitoalueen läntisestä kiintiöstä kuusi ja itäisestä kiintiöstä 32.

Tutustu MT:n karhusaaliskarttaan, sieltä näet mille alueille kaadot keskittyvät. Paikkakunnista eniten karhuja on saatu saaliiksi Lieksassa, Joensuussa, Tohmajärvellä, Ilomantsissa ja Nurmeksessa.

Lieksan ja Ilomantsin karhujahti päättyi jo viime lauantaina, kun kaikki poikkeusluvat tulivat käytettyä.

Lue lisää:

MT seuraa historiallisen laajaa karhunmetsästystä tiiviisti – täältä löydät päivittyvän karhusaaliskartan ja paikkakuntakohtaiset karhusaalistiedot

248 karhua saaliiksi kahdessa viikossa – yli puolet koko maan metsästyskiintiöstä käytetty

Yli kymmenen karhukaadon karjalankarhukoira – Lompsija Valtin vahvuus on karhunlöytökyky

215-kiloinen kontio oli karhujahdin avauspäivän saalis Parikkalassa – Pohjois-Karjalassa karhusaaliita jo aamusta yhteensä 17

Lue lisää

Olympia-ampuja Eetu Kallioinen viihtyy kotimaisemissa: "Lopella on kaikki mitä tarvitsen – hyvä harjoitella ammuntaa ja hyvät riistakannat metsästykseen"

Kasvavasta susikannasta nousi keskustelu Saksassa – metsästäjät vaativat nykyistä alempaa suojelutasoa, luontoväki loppua salakaadoille

Suomen suurin vieraspetohanke käynnissä – "Petopyytäjiä muistettiin pitkään vain kiitospuheissa, tämä hanke on ensimmäinen konkreettinen teko edistää pyyntiä ja luonnonhoitotyötä"

Koti-Lappi: Karhu jätettiin haavoittuneena maastoon Maltion luonnonpuistossa – Lapin rajavartiosto tutkii törkeänä metsästysrikoksena