Erä

Video: Mikael Lehtonen pitää kirjaa Muurikkalassa kaadetuista villisioista – "Jotain pitää puuhata"

Muurikkalan ensimmäisen sian ampui vuonna 1992 Taisto Tammilehto. Se oli 60-kiloinen uros.

Jokaisessa yhteisössä ja toiminnassa tarvitaan yksittäisten ihmisten pyyteetöntä innostusta eri tehtäviin. Mikael Lehtonen on ottanut haltuun villisikojen saaliiden tilastoinnin Muurikkalan metsästysyhdistyksessä.

"Villisika on vaan kiinnostanut. Jotain pitää puuhata, ja olen alkanut pitämään sikahistoriikkia tässä meidän seuran alueella. Tällaisen yksinkertaisen excel-taulukkopohjaisen taulukon olen luonut, johon olen lisännyt kaatajat, missä kaadettu, uros tai naaras, paino ja jotain sivuhuomautuksia. Myös kuvagalleriaa ja kaatokuvia", Lehtonen kertoo.

Muurikkalan ensimmäisen sian ampui vuonna 1992 Taisto Tammilehto. Se oli 60-kiloinen uros.

Muurikkalan metsästysyhdistyksen kirjanpidon mukaan 14.10.2021 oli ammuttu 210 villisikaa. Jahtikuksan kuvaustiimi voi vahvistaa, että luku on noussut tuon päivämäärän jälkeen. Seuratkaa Maaseudun Tulevaisuuden erän sivuja, niin saatte tietää, miten 211. villisika metsästettiin Muurikkalassa.

Lue lisää

Video: Matti Jäppinen on suuri Inarijärven ystävä – "Siinä on hyviä kalapaikkoja vieressä"

Video: Antti Lassila joutui lähtemään Norjaan saakka hakemaan metsästyskaveria – "Soittelin moneen paikkaan Suomessa"

Video: Aleksi Kormilaisen jahtiporukan saunareissu ei mennyt aivan nappiin, vaikka kokemus olikin mieleenpainuva – "Aika laihaksi löylyt jäi"

Video: Luumäkeläinen Sami Rounela on oppinut vuosien varrella yhden tärkeän asian koiran kasvattamisesta – "Aluksi yritti opastaa ja ohjeistaa"