Erä

Sallassa tapettiin kaksi sutta alkuvuodesta moottorikelkoilla – törkeän metsästysrikoksen esitutkinta on keskeytetty

Esitutkinnassa ei ole selvinnyt rikoksesta epäiltyä eikä tapauksesta ole tähän mennessä saatujen tietojen perusteella enempää esitutkintatoimenpiteitä tehtävissä.
Lari Lievonen
Kuvan mies ei liity tapaukseen, hän on erävalvoja Jyrki Turpeinen.

Alkuvuodesta Sallassa paljastuneen törkeän metsästysrikoksen esitutkinta on keskeytetty, tiedottaa Lapin rajavartiosto.

Esitutkinnassa selvisi, että moottorikelkalla maastossa liikkeellä ollut tekijä oli ajanut moottorikelkalla kahden suden päälle ja jälkien perusteella vielä pyrkinyt tavoittamaan kolmatta eläintä.

Kun Lapin rajavartioston partio saapui tapahtumapaikalle, toinen yliajetuista susista oli vielä hengissä pahoin vahingoittuneena ja partio joutui lopettamaan sen.

Rajavartiosto pyysi helmikuun alkupuolella yleisöltä havaintoja 30.1. tapahtumista. Tapahtumasta saatiin yleisöhavaintoja, jotka kaikki on käsitelty ja tarkastettu.

"Esitutkinnassa ei ole selvinnyt rikoksesta epäiltyä eikä tapauksesta ole tähän mennessä saatujen tietojen perusteella enempää esitutkintatoimenpiteitä tehtävissä. Näin ollen esitutkintalain mukaan asian tutkinta on keskeytetty."

Tutkintaa jatketaan, mikäli asiaan liittyen saadaan sellaista tietoa, jonka perusteella lisää toimenpiteitä voidaan suorittaa. Lapin rajavartiosto kiittää kaikkia havainnoistaan ilmoittaneita ja ottaa edelleen vastaan kaikkia mahdollisia tapaukseen liittyviä tietoja.

Havainnot ja muu mahdollinen asiaan liittyvä tieto pyydetään ilmoittamaan Lapin rajavartiostolle, p. 0295 425 010 (LR johtokeskus) tai rikostorjunta.lr@raja.fi.

Rikos paljastui rajavalvonnan yhteydessä ja esitutkintatoimenpiteitä tehtiin yhteistoiminnassa Kainuun rajavartioston ja Lapin poliisilaitoksen kanssa.

Lapin rajavartioston tutkinnanjohtaja Antti Saarinen kommentoi tapausta MT:lle helmikuun alussa. "Teon paljastumista voi pitää ainakin osaksi onnekkaana sattumana."

Lue lisää:

Sallassa tapettiin susia laittomasti – apuna käytetty ainakin moottorikelkkoja, rajavartiolaitos tutkii törkeää metsästysrikosta

Lue lisää

Lieksalaismiestä syytetään susien tappamisesta myrkkysyöteillä – Rajavartiolaitos löysi osan syöteistä

Poliisi lopetti suden Kankaanpäässä tiistaina – pyöri toistuvasti tuotantoeläintilan pihapiirissä

Video: Susi hätyyttää hieholaumaa laitumella – "Ei pidä kuvitella, että syötämme eläimiä tarkoituksella susille"

Metsästäjäliitto: Sudenmetsästyksen voitava jatkua maaliskuun loppuun – "Lisääntymisaikaa ei ole tarpeen erityisesti huomioida"