Perjantain 3.12. lehden jakelussa on häiriöitä. Näköislehti ja verkkosisällöt ovat toistaiseksi vapaasti luettavissa.
Erä

Video: Heidi Laapas on kansaa laulattava eräopas –"Tykkäävät, että täällä on hyvä fiilis"

Laapaksen työmaa on Luumäellä, Kivijärven rannassa sijaitseva Salpa-hotelli.

Monestihan se kulkijaa laulattaa, kun samoilee upeissa Suomen erämaisemissa. Heidi Laapaksen erälauleskelu kuulostaa keskimääräistä paremmalta, hän kun on sekä laulun että erästelyn ammattilainen.

Kuten tunnettua, moni maaseudun äärellä asuva on kehitellyt itselleen moniosaavan tekemisen työroolin, jotta työllistyisi täydellä teholla. Heidi Laapas onnistui tässä hyvin, sillä hän saa tehdä työkseen asioita, joita tekisi muutenkin. Eli erästelee ja laulaa, tarkemmin ottaen opastaa erästelyä ja laulattaa karaokessa. Laulaa hän toki muutenkin.

"Meillä on nämä hienot melontamaastot täällä. Suunnittelen ja ohjaan asiakkaille retkiä ja melontasafareita. Talvella vedän lumikenkäretkiä", Laapas kertoo.

Kuvauspäivänä on meneillään yhden oppilaan melonnan perusopetus. Alueelle juuri muuttanut Marko Monola saa opastuksen kajakin perushallintaan. Sade ei saanut innokasta oppilasta perumaan oppituntiaan.

"Vaikeinta oli saada kajakki kulkemaan suoraan, pitää tehdä paljon korjausliikkeitä", oli Monolan havainto. Mutta sen verran mukavaa hänellä oli, että uskoo löytäneensä uuden harrastuksen.

Laapaksen työmaa on Luumäellä, Kivijärven rannassa sijaitseva Salpa-hotelli Lappeenrannan kupeessa. Hän viihtyy ulkohommissa parhaiten, mutta nauttii myös ihmisten laulattamisesta. Nämä luonnolliset toiminnot sopivat hänen mielestään erinomaisesti yhteen.

"Välillä täällä käy ammattitasoisia laulajia, jotka kiertävät kisojakin. Tykkäävät, että täällä on hyvä fiilis laulaa", hän iloitsee.

Lue lisää

Video: Perttu Haanpään kalastus saattaa näyttää jonkun silmään välineurheilulta – "Ajattelen, että ei kannata laskee kustannuksia"

Video: Lumisella kelillä maastopyöräily kasvattaa suosiotaan – "Pääsee vähän haastamaan itseään ja näkemään hienoa luontoa"

Video: Kimmo Kuuva kertoo parhaan keinon saada villisika saaliiksi – "Ensin tulee yksi possu, ja pienen hetken jälkeen pölähtää lauma"

Video: Matti Jäppinen on suuri Inarijärven ystävä – "Siinä on hyviä kalapaikkoja vieressä"