Erä

Video: Juha-Matti Kivelän kahvihammasta kolotti metsäretkellä – apu löytyi hillan lehdistä

Kivelän mukaan lopputuloksena oli hyvä kahvin korvike.

Vaikka eräretkellä pitääkin selvitä ilman kännykkäverkkoa, saattaa ”googlailu” auttaa pienten ongelmien ratkaisemisessa retkillä.

Rovaniemeläisellä Juha-Matti Kivelällä oli totinen paikka, kun kahvinpurut olivat jääneet kotiin ja kahvihammasta kolotti kaksin käsin metsäretkellä.

Suomen luonnon päivän kahveet olivat jäädä keittämättä. Mutta sitten tuli idea.

"Puhelimella nopea googlaus, mitä veden sekaan voisi laittaa, sieltä tulivat hillanlehdet vastaan. Olimme keskellä jänkäistä mäntykangasta. Käytiin poimimassa hillan lehtiä ja laitettiin niitä veteen. Maistettiin ja todettiin, että on hyvä kahvin korvike", Kivelä kertoo.

Kokeilun tuloksena kuksaan kaadettiin hentoisesti hillan ja koivunlehden makuista yrttijuomaa. Tämä, kuten muutkin aikanaan korvikkeena pakon edessä syödyt ja juodut luonnontuotteet, on sitä ultratrendikästä superruokaa. Jahtikuksan toimitus on vahvasti sitä mieltä, että näitä vanhoja niksejä kannattaa harrastaa aina, eikä vain silloin, kun kaupasta ostetut eväät unohtuvat sinne keittiön pöydännurkkaan.

Lue lisää

Video: Kimmo Kuuva kertoo parhaan keinon saada villisika saaliiksi – "Ensin tulee yksi possu, ja pienen hetken jälkeen pölähtää lauma"

Video: Matti Jäppinen on suuri Inarijärven ystävä – "Siinä on hyviä kalapaikkoja vieressä"

Video: Antti Lassila joutui lähtemään Norjaan saakka hakemaan metsästyskaveria – "Soittelin moneen paikkaan Suomessa"

Video: Aleksi Kormilaisen jahtiporukan saunareissu ei mennyt aivan nappiin, vaikka kokemus olikin mieleenpainuva – "Aika laihaksi löylyt jäi"