LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Erä

350 seuraa metsästää valkohäntäpeuroja poikkeusluvan suomin keinoin – keinovaloa ja yötähtäimiä hyödyntämällä saatu saaliiksi satoja eläimiä

”Kyllä poikkeuslupaan liittyneiden määrä osoittaa, että kentällä koetaan tällaiselle olevan tarvetta”, sanoo Metsästäjäliiton kenttämestari.
MT riistakamera
Tulevalle metsästyskaudelle on myönnetty lähes 78 000 valkohäntäpeuran pyyntilupaa. Yhdellä pyyntiluvalla saa kaataa yhden aikuisen tai kaksi vasaa.

Valkohäntäpeurojen poikkeuslupapyynnin piiriin on ilmoittautunut 350 metsästysseuraa.

”Epävirallisen arvion mukaan 700–800 metsästysseuraa on alueella, jonne riistakeskus myönsi poikkeusluvan keino­valon ja aseeseen kiinnitettä­vien yötähtäinlaitteiden käyttöön valkohäntäpeuran metsästyksessä. Eli noin puolet on mukana”, kertoo Metsästäjä­liiton kenttämestari Chris Karppinen.

Karppisen mukaan poik­keusluvan ehtojen mukaisesti on kaadettu satoja valkohäntäpeuroja. Kaatoja tuli alkukaudesta vähän, mutta loka- ja marraskuun koittaessa määrä on kasvanut.

”Kyllä poikkeuslupaan liittyneiden määrä osoittaa, että kentällä koetaan tällaiselle olevan tarvetta. Nyt lunta on vähän maassa melko etelässäkin, mutta poikkeuslupa on varautumista toisenlaisiin olosuhteisiin.”

Lue lisää:

Peuratihentymäalueille myönnetystä poikkeusluvasta valitettiin hallinto-oikeuteen – valituksessa vaaditaan päätöksen kumoamista ja täytäntöönpanon keskeyttämistä

Tiheimmillä valkohäntäpeura-alueilla sallitaan keinovalon ja yötähtäinten käyttö metsästyksessä

Ilmoittautuminen peurapoikkeusluvan käyttäjäksi on auki – jo noin 50 Metsästäjäliiton jäsentä täyttänyt lomakkeen

Lue lisää

Kaikista susiluvista valitettiin hallinto-oikeuksiin – valittajat vaativat metsästykseen myönnetyille poikkeusluville myös täytäntöönpanokieltoa

Aarre: Lapinjärvellä asuva maanviljelijä Matti Vilén metsästää valkohäntäpeuroja omilla maillaan – Riistapellolla Vilén kasvattaa viljaa ja härkäpapua

Valkohäntäpeurojen ruokinnan rajoittamista tuetaan laajasti – ”Kannan tuottavuutta lisäävä tai kantaa kasvattava ruokinta on lopetettava”

Metsästysseuran nahat olivat mennä monttuun, kunnes kotimainen laukkuvalmistaja pelasti tilanteen – "Olen ylpeä, että saan kantaa itse kaadetusta peurasta tehtyä reppua"