Erä

Rahoitusta jaossa riistanhoitoyhdistyksille – avustuksia myönnetään muun muassa kestävää ja turvallista metsästystä tukeviin koulutus- ja muihin hankkeisiin

Rahaa voidaan myöntää myös esimerkiksi riistanhoitoyhdistysten yhteistyössä tekemään suurpetovahinkojen ennaltaehkäisyyn.
Lari Lievonen
Ammunta on suosittua puuhaa koululaisille järjestetyissä eränkäyntiä esittelevissä tapahtumissa.

Riistanhoitoyhdistysten toimintaa kehittäville sekä valtakunnallisille että paikallisille riistataloutta edistäville hankkeille on jaossa rahaa.

Maa- ja metsätalousministeriö avasi rahoitushaun.

Avustuksia voidaan myöntää riistanhoitoyhdistysten, muiden oikeustoimikelpoisten yleishyödyllisten yhteisöjen, julkisoikeudellisten laitosten, yliopistojen sekä tutkimuslaitosten hankkeisiin.

Hakemuksia toivotaan erityisesti riistanhoitoyhdistyksiltä, todetaan ministeriön tiedotteessa. Hankkeita voi toteuttaa myös yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Avustuksia myönnetään erityisesti metsästyksen valvonnan kehittämistä sekä kestävää ja turvallista metsästystä tukeviin koulutus- ja muihin hankkeisiin.

Rahaa voidaan myöntää myös esimerkiksi riistanhoitoyhdistysten yhteistyössä tekemään suurpetovahinkojen ennaltaehkäisyyn.

Ennaltaehkäisyhankkeet voivat liittyä paikallisen osaamisen vahvistamiseen vahinkoriskien kartoituksessa ja ennaltaehkäisyyn liittyvässä neuvonnassa ja tuessa. Yhteistyökumppaniksi voi pyytää riistakeskuksen aluetoimiston.

Kouluyhteistyötä edistäviä avustuksia voidaan puolestaan myöntää esimerkiksi metsästäjäkurssien järjestämiseen.

Hakuaika metsästyksen turvallisuuteen, kestävyyteen ja suurpetovahinkoihin liittyviin hankkeisiin ja kouluyhteistyöhön jatkuu ensi vuoden puolelle 15.2. saakka.

Päätöksiä kouluyhteistyöhön liittyvistä avustuksista voidaan tehdä myös hakuajan kuluessa.

Toiminnanohjauksen tukemiseen ja riistanhoitoyhdistysten yhdistymiseen liittyvien avustusten hakuaika päättyy tämän vuoden lopussa 31.12.

Uudella ammattimaisen toiminnanohjauksen tuella halutaan edistää riistanhoitoyhdistysten yhteistyötä ja mahdollistaa tehtävien tehokkaampi hoitaminen.

Myös riistanhoitoyhdistysten yhdistymiseen liittyviä hankkeita tuetaan edelleen.

Myönnettävillä avustuksilla voidaan tukea sekä yksi- että useampivuotisia hankkeita, jotka toteutetaan valtion talousarvion käyttöajan sisällä eli marraskuuhun 2024 mennessä.

Lue lisää

Suomessa riista nähdään vain harvoin resurssina – matka kohti modernia riistataloutta on kuitenkin alkanut

Metsästysvuokrasopimuksella voi vähentää konflikteja – "Sopimuksiin tulisi kirjata esimerkiksi maanomistajan tahto riistan niukkuuden tai runsauden suhteen"

Yli 600 villisiasta on lähetetty Ruokavirastolle näytteet tutkittavaksi afrikkalaisen sikaruton varalta – määrä noussee tuhanteen tänä vuonna

Lammastilan emäntää odotti perjantaiaamuna surullinen näky – vattupuskista hyppinyt susi hyökkäsi lampolaan sisään Keuruulla