Erä

Video: Kokenut vaeltaja Mikael Elfving kertoo tärkeästä talvivaellusta koskevasta säännöstä ja kertoo, mitä vaellukselle kannattaa ottaa mukaan – "On jopa hengenvaarallista"

Elfving on seurueensa kanssa kiertänyt paljon Suomen erämaita.

"Alue on yksi kylmimpiä paikkoja Suomessa tammi-helmikuun vaihteessa. Kylmyyttä nimenomaan haemme, ja hienoja maisemia myös", kertoo Mikael Elfving Littoisista.

Elfving kertoo, että hän on seurueensa kanssa kiertänyt paljon eri erämaita Suomessa, lähestulkoon kaikki niistä. Sen sijaan tuntsassa ei ole hetkeen käyty, varsinkaan kuvattu mitään videoita.

Tuntsa on kuuluisa paloista, koska suurin osa sen erämaasta on palannut.

"Halusimme nähdä turjalaisen alueen, jossa on ikikuusta jäljellä", Elfving kertoo.

"On jopa hengenvaarallista lähteä talvivaellukselle ilman asianmukaista varustusta. Makuualusta, kunnollinen makuupussi, joku majoite pitää olla mukana, mieluiten kamiinallinen. Ahkiot, joihin mahtuu paljon tavaraa. Riittävästi vaihtovaatteita. Ei pidä pukea hiihtoon liikaa vaatteita päälle, ettei tule liikaa hikeä. Heti kun pysähtyy, niin untuvaa päälle. Luotettavat retkeilykaverit ovat tärkeä asia", listaa Elfving todellisen vaelluksen vaatimuksia.

Lue lisää

Video: Kimmo Kuuvan jänisjahti oli päätyä traagisesti, kun koira meni kohti tietä ja pian näkyi verta

Video: Mikko Karjalainen rakensi itselleen ilmastointiteipistä aurinkolasit eskimoista inspiroituneena – "Ajattelin tehdä modernin version"

Video: Antti Keskikangas on kulkenut koko ikänsä Pohjanmaan lakeuksilla – "Siinä on pointterille lääniä"

Video: Littoislainen Mikael Elfving teki hiihtovaelluksen Vätsärin ylängölle – hiihtokilometrejä kertyi noin 100