Erä

Valkohäntäpeurakysymykseen pureudutaan tiistaina avoimessa webinaarissa – äänessä ministeriön, riistahallinnon, metsästäjien, viljelijöiden ja tutkijoiden edustajat

Ilmoittaudu mukaan maanantaihin 10.1. mennessä.
Riistakamera
Webinaariin voi ilmoittautua täällä www.lyyti.fi/reg/vhp2022.

Valkohäntäpeuran kannan kasvu on jatkunut yhtäjaksoisesti kymmenen vuotta. Missä mennään nyt ja mitä pitäisi tehdä? MTK marssittaa arvovaltaisen ja asiantuntevan joukon ihmisiä vastaamaan peuroihin liittyviin kysymyksiin tiistaina 11.1. järjestettävässä webinaarissa.

Alun perin Loimaalla järjestettäväksi suunniteltu tilaisuus siirrettiin kokonaan verkkoon koronatilanteen vuoksi.

Ilmoittautuminen on tehtävä 10.1. mennessä täällä. Kaikille ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa myös jälkikäteen.

Haasteena valkohäntäpeura -webinaari alkaa kello 17.30. Tilaisuuden avaa MTK:n riistapolitiikka -työryhmän jäsen Tapio Rintala, joka on myös tilaisuuden puheenjohtaja.

Maa- ja metsätalousministeriön terveiset tuo kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio. Heidän lisäkseen Suomen riistakeskuksella, paikallisella viljelijällä, Metsästäjäliitolla, Luonnonvarakeskuksella ja MTK:lla on puheenvuoronsa. Keskustelulle on varattu myös aikaa.

Lue lisää

Metsästysvuokrasopimuksella voi vähentää konflikteja – "Sopimuksiin tulisi kirjata esimerkiksi maanomistajan tahto riistan niukkuuden tai runsauden suhteen"

Aarre: Lapinjärvellä asuva maanviljelijä Matti Vilén metsästää valkohäntäpeuroja omilla maillaan – Riistapellolla Vilén kasvattaa viljaa ja härkäpapua

Valkohäntäpeurojen ruokinnan rajoittamista tuetaan laajasti – ”Kannan tuottavuutta lisäävä tai kantaa kasvattava ruokinta on lopetettava”

Metsästysseuran nahat olivat mennä monttuun, kunnes kotimainen laukkuvalmistaja pelasti tilanteen – "Olen ylpeä, että saan kantaa itse kaadetusta peurasta tehtyä reppua"