Erä

Joku yritti polttaa merimetsojen pesimäluodon – poliisi etsii kahta veneilijää

Bådan luodolta löytyi muutamia poltettuja pesiä.
Markku Vuorikari
Merimetsojen pesimäluoto on noin puolen hehtaarin kokoinen puuton kallioluoto.

Lounais-Suomen poliisilaitos tutkii Kemiönsaarella tapahtunutta epäiltyä luonnonsuojelurikosta.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että hätäkeskukseen tuli äitienpäivää edeltävänä lauantaina hieman ennen iltakahdeksaa ilmoitus, jossa kerrottiin Kemiönsaarella Santasaaren edustalla sijaitsevan Bådan luodon tulipalosta. Bådan luoto on merimetsojen pesimäluoto.

Tapahtumapaikalle hälytettiin tuolloin Rajavartiolaitoksen ulkovartiolaiva Tursas. Kemiönsaaren poliisi pääsi tapahtumapaikalle vasta tänään tiistaina Hiittisten merivartioaseman avustuksella.

Paikalle mennyt poliisi löysi luodolta noin 30 merimetson pesää viidessä eri ryhmittymässä. Pesissä ei havaittu munia tai merkkejä siitä, että niissä olisi munia ollut.. Poliisin mennessä paikalle luodolta ei myöskään poistunut yhtään merimetsoa.

Luodon itärannalla oli poliisin mukaan havaittavissa noin kymmenen neliömetrin alueen kokoinen palanut alue. Palaneelta alueelta löytyi muutamia palaneita pesiä.

Merimetsojen pesimäluoto on noin puolen hehtaarin kokoinen puuton kallioluoto.

Poliisin saaman tiedon mukaan luodolta on poistunut palon syttymisen aikoihin pohjoisen suuntaan noin nelimetrinen pulpettivene, jossa oli arviolta 20-hevosvoimainen moottori. Veneen laidan yläosa oli valkoinen ja alaosa vihertävä. Veneen kyydissä oli poliisin mukaan kaksi miestä.

Poliisi pyytää asiasta tietäviä ottamaan yhteyttä Kemiönsaaren poliisiin numeroon 0295 417 321 tai sähköpostiin vihje.parainen@poliisi.fi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Raskas liikenne poliisin tehosyynissä tällä viikolla

Raumalainen: Kalastaja toivoo kaupungin hakevan häätölupaa merimetsoille – teki kuntalaisaloitteen verkkoon

Valtatie 6 saa tänään ensimmäisen uudenmallisen peltipoliisin