Erä

Uutistoimisto TT: Ruotsalaismies tappoi kimppuunsa käyneen kiukkuisen hirven – käytti aseenaan kiveä

Paikalla käyneen riistavalvojan tekemän arvion mukaan kyse ei ollut metsästysrikoksesta.
Asko Kettunen
Kuvan eläimet eivät liity tapaukseen.

Ruotsalainen uutistoimisto TT kertoo lauantaina Tukholman lounaispuolella Järnassa sattuneesta erikoisesta tapauksesta. Ruotsalaismies nimittäin tappoi kimppuunsa käyneen kiukkuisen hirven heittämällä sitä kivellä.

Poliisin edustaja kertoo useiden ruotsalaismedioiden julkaisemassa uutisessa, että hirvi oli miehen kertoman mukaan hyökännyt hänen kimppuunsa. Mies oli päättänyt puolustautua hirveä vastaan heittämällä sitä kivellä. Osuman jälkeen hirvi oli kaatunut maahan.

Paikalla käyneen riistavalvojan tekemän arvion mukaan kyse ei ollut metsästysrikoksesta.

Uutistoimisto TT:n mukaan lauantainen tapahtuma ei ollut ensimmäinen kerta, kun hirveä vastaan puolustaudutaan tällä tavalla. Elokuussa vuonna 2007 hirvi poikkesi Tukholman alueella olevaan puutarhaan. Tällöin hirveä heitettiin kivellä, jotta se säikähtäisi. Kivi osui kuitenkin hirveä päähän ja aiheutti sille kuolettavat vammat.

Vastaavanlainen tapaus sattui myös kesällä 2014. Silloin kiukkuista hirveä yritettiin karkottaa petankki-pallolla. Pallo osui hirveä päähän, ja se kuoli.

TT: Man fällde älg – med en sten

Aiheeseen liittyvät artikkelit

SVT: Ruotsissa suunnitellaan rekisterikilpien muuttamista värillisiksi – ajatuksena erottaa eri käyttövoimia hyödyntävät kulkuneuvot toisistaan

Ruotsin liikenne muuttui entistä vaarallisemmaksi – syynä vanhat autot ja rekkaruuhka

Ennätyskuiva kevät piinaa Ruotsissa - satoja ruohikkopaloja sammutettu parin viikon aikana