Erä

Ruotsalaislehdet: Lammastilalliset osoittivat mieltään susipolitiikasta Tukholmassa – metsästyksen vastustajat järjestivät vastamielenosoituksen

Susiin turhautuneiden lammastilallisten mielenilmaus sai yllättävän käänteen.
Sami Karppinen
Sudet ovat aiheuttaneet vahinkoja ruotsalaisilla lammastiloilla. Arkistokuva suomalaiselta lammaslaitumelta susien tihutöiden jälkeen.

Noin neljäkymmentä lammastilallista osoitti eilen torstaina mieltään Tukholmassa. Mielenilmauksen aiheena oli Ruotsin susipolitiikka, johon viljelijät ovat pettyneitä.

Kuluvan vuoden aikana sudet ovat tappaneet lampaita useilla tiloilla. Monelle viimeinen pisara oli se, kun yli 60 lammasta tappaneille susille ei myönnetty kaatolupia Molstabergin tilalla Tukholman lähellä. Toistuvien vahinkojen vuoksi tila päätti luopua elinkeinosta kokonaan.

Lammastilallisten mielenilmaus oli saanut myös eläinaktivistit liikkeelle. Ruotsalaisen Atl-lehden mukaan puheenvuoroissa oli päästy alkuun, kun paikalle saapui noin 20 henkilöä vastamielenosoitukseen. Kyseessä oli Hunt Saboteurs Sweden -järjestö, joka vastustaa metsästystä. Land Lantbruk -lehden kuvassa näkyvät vastamielenosoittajat ovat sonnustautuneet kasvot peittäviin naamioihin ja huiveihin.

Lammastilalliset kävivät myös kansanedustajien puheilla kertomassa vaikeasta tilanteestaan.

Atl-lehden juttu aiheesta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Järkeä EU:n petopolitiikkaan

Metsästäjäliitolta kannanotto EU-komissiolle ja Suomen maa- ja metsätalousministeriölle – Suomen susitilanteeseen löydettävä ratkaisuja

Metsästäjäliitto: "On ensiarvoista, että kaikkien suurpetojen kannanhoidollinen metsästysmahdollisuus säilytetään EU:n lainsäädännössä"