Erä

Poliisi tutkii: Karhua metsästettiin haaskalla Ilomantsissa

Tapausta tutkitaan törkeänä metsästysrikoksena.
Lari Lievonen
Epäilty törkeä metsästysrikos on tapahtunut heti maanantaina alkaneen karhunmetsästyskauden alkumetreillä maanantaina aamulla neljän ja kuuden välillä.

Itä-Suomen poliisi tutkii Ilomantsissa karhunmetsästyksen yhteydessä tapahtunutta törkeää metsästysrikosta.

Epäilty törkeä metsästysrikos on tapahtunut heti maanantaina alkaneen karhunmetsästyskauden alkumetreillä maanantaina aamulla neljän ja kuuden välillä.

Tapauksessa on kyse siitä, että karhun metsästyksessä on käytetty laitonta haaskaa eli ravintohoukutinta, jonka käyttö karhun metsästyksessä on kielletty. Haaska oli poliisin mukaan tässä tapauksessa tehty kuolleen eläimen ruhoista sekä muusta karhulle ravinnoksi kelpaavasta tuotteesta.

Esitutkinnan aikana on ollut pidätettynä 42-vuotias liperiläismies, joka oli ampunut karhun. Hänen lisäkseen on pidätetty 41-vuotias kangasniemeläinen mies. Tällä hetkellä kumpikaan miehistä ei ole enää kiinniotettuna tapaukseen liittyen.

Törkeästä metsästysrikoksesta voidaan tuomita rikoslain mukaan vankeutta neljästä kuukaudesta neljään vuoteen.

Lue myös:

Matkailuyrittäjä toivoo selviä sääntöjä karhunmetsästykseen haaskojen lähellä – "Korventaa mieltä, kun laissa ei ole selvää rajaa"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Land: Pimeänäkölaitetta käyttänyt metsästäjä ampui 76-vuotiasta hölkkääjää lonkkaan kauriina

Poliisin päätöksellä Lieksassa helmikuussa lopetetut sudet olivat huonokuntoisia naarassusia – toisen kohdalla syytä epäillä salametsästystä

Ei näin! Joku tuli poliisia vastaan todellisella igluautolla