Erä

Nyt ei mennyt metsästysreissu putkeen: Mies oli hirvipassissa ilman metsästys- ja aselupaa

Erä 03.09.2018

Metsästyksenjohtajana toiminut mies oli sallinut kaverinsa toiminnan.


Lari Lievonen
Metsäautotien päästä maastosta tavatulla miehellä ei ollut minkäänlaisia lupia metsästysaseen hallussapitoon eikä hirvenmetsästykseen. Kuvituskuva.

Poliisin, rajavartioston ja Metsähallituksen erätarkastajan muodostama partio tapasi lauantaina Savukoskella Lapissa eteläsuomalaisen mieshenkilön hirvipassissa.

Metsäautotien päästä maastosta tavatulla miehellä ei Lapin poliisilaitoksen mukaan ollut minkäänlaisia lupia metsästysaseen hallussapitoon eikä hirvenmetsästykseen.

Lähistöltä tavattiin myös toinen eteläsuomalainen mieshenkilö, joka toimi tapahtumassa metsästyksenjohtajana. Hänen henkilökohtaiset lupansa olivat kunnossa, mutta hän oli poliisin mukaan tietoisesti metsästyksenjohtajana sallinut täysin luvattoman kaverinsa metsästää kiväärillään hirveä.

Miehet metsästivät valtion mailla paikallisen metsästysseuran pyyntiluvalla.

Poliisi kirjasi asiasta rikosilmoituksen, jossa molempia epäillään ampuma-aserikoksesta, toista miehistä kolmesta metsästysrikkomuksesta sekä luvattomasta pyynnistä. Metsästyksenjohtajana toiminutta miestä epäillään myös metsästysrikkomuksesta.

Poliisin, rajavartioston ja Metsähallituksen erätarkastajan muodostamat partiot tarkastivat viikonloppuna yhteensä 26 metsästäjän ase- ja metsästysluvat.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT