Erä

Hallitus haluaa kannustaa metsästysharrastuksen pariin: Nuorten riistanhoitomaksu lähes puolitetaan

Erä 14.09.2018

Nykyisin alle 18-vuotiaiden riistanhoitomaksu on suuruudeltaan 39 euroa.


Lari Lievonen
Jokaisen, joka harjoittaa metsästystä tai toimii metsästyslaissa tarkoitettuna metsästyksen johtajana, on maksettava metsästysvuosittain riistanhoitomaksu.

Hallitus esittää, että alle 18-vuotiaiden riistanhoitomaksua alennetaan nykyisestä 39 eurosta 20 euroon. Muutoksen tavoitteena on pienentää metsästysharrastuksen kustannuksia ja kannustaa nuoria metsästysharrastuksen pariin. Hallitus antoi asiasta lakiesityksen eduskunnalle perjantaina.

”Metsästys on verraton tapa viettää aikaa yhdessä luonnossa. Varsinaisten jahtien lisäksi metsästäjät tekevät tärkeää työtä luonnon- ja riistanhoidon eteen. Esitys on vahva viesti kaikille riistakentän toimijoille edistää nuorten osallistumista metsästysharrastukseen”, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) sanoo tiedotteessa.

Jokaisen, joka harjoittaa metsästystä tai toimii metsästyslaissa tarkoitettuna metsästyksen johtajana, on maksettava metsästysvuosittain riistanhoitomaksu. Maksun suorittaneelle annetaan metsästyskortti. Henkilön, joka toimii metsästettäessä vain koiran ohjaajana tai hirvieläimen metsästyksessä ajomiehenä tai joka vain muulla vastaavalla tavalla avustaa metsästyksessä, ei tarvitse suorittaa riistanhoitomaksua.

Alle 18-vuotiaita metsästäjiä arvioidaan olevan noin 8 600.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT