Erä

Länsi-Savo: Susi hyökkäsi koiran kimppuun nuorten metsästysleirillä Puumalassa

Shokissa oleva koira löytyi suo-ojasta.
Markku Vuorikari
Kuvan susi ei liity tapaukseen.

Kymmenen kuukauden ikäinen suomenpystykorva loukkaantui suden hyökättyä sen kimppuun sunnuntaiaamuna Puumalassa nuorten metsästysleirillä. Asiasta kertoo Länsi-Savo.

Lehti kertoo, että nuoret olivat lähdössä ohjaajiensa kanssa metsään, kun leirin pääjärjestäjä Tanja Raivio havahtui Lulu-koiransa puuttuvan.

Nuori suomenpystykorva oli päästetty vain hetkeä aiemmin ulos tarpeilleen. Kun koiraa ei alkanut kuulua takaisin, Raivio pyysi miestään tarkistamaan tutkapantaa kantavan koiran liikkeet.

Paikkatiedot osoittivat, että koira oli ollut tällöin jo neljä minuuttia liikkumatta. Koiran liikkumattomuus herätti huolen, koska alueella tiedetään liikkuvan susia.

Shokissa oleva koira löytyi Länsi-Savon mukaan suo-ojasta. Sen niskassa havaittiin pieni verta vuotava reikä. Eläinlääkärin tarkastuksessa todettiin, että haava on pedon tekosia.

Omistaja Raivio arvioi lehdessä, että koiran panta pelasti sen hengen. Tutkapannassa olevat jäljet ovat nimittäin rouheat.

Koiran kimppuun hyökänneen suden Raivio arvelee olleen nuori ja kokematon. Jos kyse olisi ollut aikuisesta sudesta, olisi sen purema nimittäin luultavasti katkaissut Lulu-koiran niskan.

Hyökkäyksen jälkeen sudesta on tehty näköhavainto. Raivion mies nimittäin näki suden tapahtumapaikalla samaan aikaan, kun Lulu-koira oli emäntänsä kanssa eläinlääkärissä.

Länsi-Savo: Dramaattinen päätös nuorten metsästäjien leirille: Susi hyökkäsi pystykorvan kimppuun Puumalassa

Lue lisää

Postimees: Virolaismiehet pelastivat koiran jäistä – paljastuikin eläinlääkärissä sudeksi

Ihmisen paras ystävä villiintyy nopeasti – lemmikissäkin asuu villieläin, muistuttaa tutkija

Koirat ovat parhaat ystävämme

Susilauma raateli koiran Varpaisjärvellä