Erä

Ilkka: Sudet piirittivät miehen laihialaisella pururadalla

Sudet näyttivät lenkkeilijälle hampaitaan.
Markku Vuorikari
Kuvan susi ei liity tapaukseen.

Kaksi sutta piiritti laihialaisen miehen Laihialla sijaitsevalla pururadalla tiistaina illalla kahdeksan aikaan. Asiasta kertoo Ilkka.

Ilkan haastattelema Laihian Eränkävijöiden petoyhdyshenkilö Vesa Mattila kertoo, että paikallinen mies oli ollut pururadalla lenkkeilemässä, kun hän huomasi kaksi sutta noin viiden metrin etäisyydellä itsestään.

Lenkkeilijä on kertonut Mattilalle, että sudet olivat näyttäneet hänelle hampaitaan. Mies oli onnistunut karkottamaan sudet karjumalla ja käsiään levittämällä.

Metsästäjät jäljestivät susia, mutta jälkiä niiden liikkeistä ei kuitenkaan löytynyt.

Pohjanmaan poliisilaitoksen tilannekeskuksen yleisjohtaja Timo Välimäki arvelee Ilkan haastattelussa, että poliisi määrää sudet karkotettavaksi.

Ilkka: Painajaismainen kohtaaminen pururadalla Laihialla: Sudet piirittivät miehen ja väläyttelivät hampaitaan – metsästäjät jäljestivät susia yli puolen yön (Juttu on maksumuurin takana.)

Jutun otsikkoa muutettu klo 18.55: korjattu otsikko viittaamaan menneisyyteen eli sudet piirittivät, ei piirittävät, kuten otsikossa virheellisesti mainittiin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Riistavahinkorekisteriin on kuluvan metsästysvuoden aikana merkitty tieto kuudesta suden vahingoittamasta tai tappamasta koirasta

Kauhajoki-lehti: Susi tappoi ja söi vastasyntyneet kaksoisvasikat laitumella

Koirahyökkäyksistä tehtyjen ilmoitusten määrä kasvoi viime vuonna