Erä

Ilkka: Sudet piirittivät miehen laihialaisella pururadalla

Sudet näyttivät lenkkeilijälle hampaitaan.
Markku Vuorikari
Kuvan susi ei liity tapaukseen.

Kaksi sutta piiritti laihialaisen miehen Laihialla sijaitsevalla pururadalla tiistaina illalla kahdeksan aikaan. Asiasta kertoo Ilkka.

Ilkan haastattelema Laihian Eränkävijöiden petoyhdyshenkilö Vesa Mattila kertoo, että paikallinen mies oli ollut pururadalla lenkkeilemässä, kun hän huomasi kaksi sutta noin viiden metrin etäisyydellä itsestään.

Lenkkeilijä on kertonut Mattilalle, että sudet olivat näyttäneet hänelle hampaitaan. Mies oli onnistunut karkottamaan sudet karjumalla ja käsiään levittämällä.

Metsästäjät jäljestivät susia, mutta jälkiä niiden liikkeistä ei kuitenkaan löytynyt.

Pohjanmaan poliisilaitoksen tilannekeskuksen yleisjohtaja Timo Välimäki arvelee Ilkan haastattelussa, että poliisi määrää sudet karkotettavaksi.

Ilkka: Painajaismainen kohtaaminen pururadalla Laihialla: Sudet piirittivät miehen ja väläyttelivät hampaitaan – metsästäjät jäljestivät susia yli puolen yön (Juttu on maksumuurin takana.)

Jutun otsikkoa muutettu klo 18.55: korjattu otsikko viittaamaan menneisyyteen eli sudet piirittivät, ei piirittävät, kuten otsikossa virheellisesti mainittiin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Keskimäärin joka viides auto hylätään katsastuksessa – Arvaatko, mikä on suurin yksittäinen hylkäysperuste?

Virroilta löytyneen pantasuden kuolemasta aloitettu esitutkinta – tutkitaan törkeänä metsästysrikoksena

Luke julkisti kanta-arvion: Susilaumojen määrä kasvoi idässä – myös susien kokonaisyksilömäärä kasvoi vuoden takaisesta 185–205 yksilöön