Nina Pärssinen jättää Helsingin: "Muutan Tiistenjoelle kaksivooninkiseen" - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Erä

Nina Pärssinen jättää Helsingin: "Muutan Tiistenjoelle kaksivooninkiseen"

Metsäteollisuuden työmarkkinaneuvottelut jäävät, kun entinen työmarkkinajohtaja muuttaa Lapuan Tiistenjoelle saksanseisojineen.
Nina Pärssinen, kuvakaappaus Twitteristä
Nina Pärssinen postasi Twitter-tilillään kuvan kotitalon portailta.

"Henkilökohtainen valinta", perustelee Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtajan tehtävät jättävä ja Pohjanmaan Lapualle lintukoirineen muuttava Nina Pärssinen Maaseudun Tulevaisuudelle.

Pärssinen twiittasi viime perjantaina työmarkkina- ja teollisuuspiirit yllättäneen päivityksen, jossa hän ilmoitti lopettavansa työt Metsäteollisuuden työmarkkinajohtajana ja muuttavansa Pohjanmaan lakeuksille.

Pärssinen kertoo ostaneensa vuosi sitten pohjalaisen "kaksivooninkisen" talon Lapuan Tiistenjoelta. Kauppaan kuului vähän maatakin.

Kaksivooninkiseensa metsästystä harrastava Nina Pärssinen muuttaa vuoden vaihteen jälkeen saksanseisojakoirineen. Hänet tunnetaan innokkaana metsästäjänä ja saksanseisojien kasvattajana.

Puitteet ja metsästyspiirit ovat siis jo muuttoa varten valmiina, sillä Pärssinen kertoo kuuluvansa Pohjanmaalla kahteenkin eri metsästysseuraan: Tiistenjoen metsästysseuraan ja Kauhavan Alakylän metsästysseuraan.

"Siellä on peltopyitä, fasaaneja ja lehtokurppiakin", Pärssinen luettelee Etelä-Pohjanmaan metsästysmaiden riistalintuja.

Pohjalaiseksi Pärssinen ei tunnustaudu, mutta Twitter-tilillään hän kertoi "ystävien ja läheisten asuvan jo siellä". Uuden rakkauden perässäkään Pärssinen ei kerro lähteneensä, sillä puoliso on asunut jo kymmenen vuotta lahden takana Uumajassa.

"Muutan sinne, missä elämäni on."

Jotain töitäkin hän aikoo jatkossa tehdä Pohjanmaalla, mutta niistä ei vielä ole kerrottavaa.

Metsästysretket ovat ulottuneet syksyllä niin pohjoiseen kuin Ruotsiinkin.

Mitä kuluvalla metsästyskaudella on jäänyt saaliiksi?

"Lautaselta on löytynyt lähinnä ohi ammuttuja riekkoja ja teeriä", Pärssinen tunnustaa nöyrästi.

Fasaaneihin hän kertoo saaneensa myös alas asti ja saaliiksi.

Fasaanin jahtikausi jatkuu vielä helmikuun loppuun.

Pärssisellä on ollut lintukoirina tunnettuja saksansoisojia vuodesta 1994. Nyt hän toimii myös koirarodun jalostusneuvojana ja ylituomarina.

Koirat ovat tulevan pohjalaisen ylpeys: emä on palkittu Suomessa ja Ruotsissa muotovaliona. Mukana Pohjanmaalle muuttaa myös sen pentu.

Lue lisää: Metsäteollisuuden työmarkkinajohtaja vaihtuu – Nina Pärssinen muuttaa Pohjanmaan lakeuksille

Lue lisää

EU-komission ohjeistus laittaisi muovipinnoitteiset kartonkituotteet kiellettyjen listalle – ehdotus hidastaa innovointia, metsäteollisuus muistuttaa

Metsäteollisuuden Jaatinen tuomitsee EU:n ja Suomen rahanjakopolitiikan – "Hallituksen talouspolitiikalta on lähtenyt pohja pois"

Puukaupassa ylitettiin viime viikolla jälleen puoli miljoonaa kuutiometriä – viime vuoden vauhdista ollaan silti jäljessä yhä yli viidennes

"Huomenlahja" tarpeeseen