Erä

Video: Eräkummi vie lapset metsään – "Huutava kysyntä tälle on"

Jahtikuksan videolla tutustutaan eräkummitoimintaan kahdessa kohteessa: Oulaisissa Jauhinkankaan koululla ja Mäntsälässä, jossa käydään jahtihommissa Myllymäen koulun eräkummilasten kanssa.
Eräkummi Tapio Rantanen kertoo Mäntsälän Myllymäen 5A-luokalle eräkummitoiminnasta.

Seija Jussinniemi sai aikoinaan haraviinsa Metsähallituksen Eräkummi-pilottihankkeen, tilasi materiaalit ja on siitä pitäen toiminut iloisena eräkummina.

"Olen saanut sieltä tosi hyvät materiaalit, ja olen toteuttanut eräkummitoimintaa aika lailla tarkkaan niiden mukisesti", Jussinniemi toteaa.

Mäntsälässä pääsemme seuraamaan aitoa jänisjahtia eräkummilasten kanssa. Eräkummina toimiva Tapio Rantanen on innokas erämies ja kertoo saavansa itsekin paljon eräkummitoiminnasta.

"Tänä päivänä nuorille annetaan liikaa väärää tietoa. Siksi on tärkeää että eräkummeina annamme oikeaa tietoa eräelämästä", Tapio Rantanen kertoo.

Mäntsälän Myllymäen koululaiset ovat todella innokkaita eräoppilaita – vaikka huomio välillä kiinnittyy aivan muuhun kuin itse eräilyyn, kuten terveillä nuorilla pitääkin asian laidan olla.

Kahdeksan kilometrin pyöräilymatka koululta jahtimaastoon ei ole yhtäkään eräkummilasta pois retkeltä pudottanut.

Eiköhän Suomessa erästellä vielä tulevaisuudessakin!

Toimitus ja kuvaus: Tanja Heikkonen, Seppo Ahava

Editointi: Seppo Ahava

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Video: Äkäinen metso keskeytti Teemu Pyyn ja Valtteri Kurkisen sunnuntaiajelun — "Puoli tuntia juostiin kilpaa sen kanssa"

Video: Näin Jouni Haapanen kouluttaa Waana-koiraansa riistan käsittelyyn

Video: Kaarinassa kaurispukit lasketaan ennen jahtia – "Kauheat sanktiot päälle jos ampuu ison"