Erä

Katso video: Hiiligrillausta voi harrastaa talvellakin – Näin kypsyy hirvifile Haikon tapaan

Keittiöpäällikkö Jyrki Yli-Uotila kutsui Jahtikuksan tutustumaan kartanon keittiöön ja kokkaamaan riistaruokia Villa Haikossa
Seppo Ahava
Jyrki Yli-Uotila keittiöpäällikkö, Haikon kartano ja Olli Kangas Jahtikuksasta grillaavat hirvenfilettä ja kurpitsa.

Haikon kartano on toiminut hotelli-ravintolana jo vuodesta 1966. Koko sen toiminnan ajan on riista näytellyt tärkeää osaa ravintolan ruokalistalla.

Nykyinen keittiöpäällikkö Jyrki Yli-Uotila kutsui Jahtikuksan tutustumaan kartanon keittiöön ja kokkaamaan riistaruokia Villa Haikossa, joka on huvilamainen juhlatila kartanon rannassa.

Tällä kertaa käsittelyssä on hirven ulkofile, joka käsitellään hiiligrillissä. Lisukkeeksi arvokas liha saa uunissa kypsennetyn ja grillissä viimeistellyn kurpitsan sekä tietenkin huolella keitellyn kastikkeen.

Hirven file on hieno herkku, ja tässä yksi tapa valmistaa siitä hieno ruoka. Hiiligrillaustahan ei tunnetusti tarvitse talven takia keskeyttää – ei ainakaan meneillään olevan talven perusteella.

Toimittaja: Olli Kangas

Kuvaus ja leikkaus: Seppo Ahava

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Video: Tällainen eläjä on kultasakaali

Video: Upea riekkoretki tunturiin jätti ilman saalista – kieppi löytyikin kämpän vierestä

Video: Kuumin majava-aika alkaa – jousimetsästäjän pitää muistaa yksi tärkeä seikka