Erä

Katso video: Hiiligrillausta voi harrastaa talvellakin – Näin kypsyy hirvifile Haikon tapaan

Erä 04.12.2018

Keittiöpäällikkö Jyrki Yli-Uotila kutsui Jahtikuksan tutustumaan kartanon keittiöön ja kokkaamaan riistaruokia Villa Haikossa


Seppo Ahava
Jyrki Yli-Uotila keittiöpäällikkö, Haikon kartano ja Olli Kangas Jahtikuksasta grillaavat hirvenfilettä ja kurpitsa.
Jyrki Yli-Uotila keittiöpäällikkö, Haikon kartano ja Olli Kangas Jahtikuksasta grillaavat hirvenfilettä ja kurpitsa.
Seppo Ahava
Hirvenfilettä Haikon tapaan.
Hirvenfilettä Haikon tapaan.
Seppo Ahava
Nyt tehdään ruokaa hirven ulkofileestä, kurpitsasta, yrteistä ja valkosipulista.
Nyt tehdään ruokaa hirven ulkofileestä, kurpitsasta, yrteistä ja valkosipulista.
Seppo Ahava
Kurpitsa saa kauniin värin ja makua käytyään grillissä.
Kurpitsa saa kauniin värin ja makua käytyään grillissä.

Haikon kartano on toiminut hotelli-ravintolana jo vuodesta 1966. Koko sen toiminnan ajan on riista näytellyt tärkeää osaa ravintolan ruokalistalla.

Nykyinen keittiöpäällikkö Jyrki Yli-Uotila kutsui Jahtikuksan tutustumaan kartanon keittiöön ja kokkaamaan riistaruokia Villa Haikossa, joka on huvilamainen juhlatila kartanon rannassa.

Tällä kertaa käsittelyssä on hirven ulkofile, joka käsitellään hiiligrillissä. Lisukkeeksi arvokas liha saa uunissa kypsennetyn ja grillissä viimeistellyn kurpitsan sekä tietenkin huolella keitellyn kastikkeen.

Hirven file on hieno herkku, ja tässä yksi tapa valmistaa siitä hieno ruoka. Hiiligrillaustahan ei tunnetusti tarvitse talven takia keskeyttää – ei ainakaan meneillään olevan talven perusteella.

Toimittaja: Olli Kangas

Kuvaus ja leikkaus: Seppo Ahava

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT