Erä

Kansallispuistoille lisärahaa: Korjausvelkaa kurotaan umpeen lähes neljällä miljoonalla eurolla

Esteettömien luontopalveluiden kohteisiin suunnataan 300 000 euroa.
Sanne Katainen
Rahaa hallitukselta liikenee esimerkiksi Urho Kekkosen kansallispuistoon riippusillan rakentamiseen.

Hallituspuolueet ovat päättäneet, että Metsähallituksen hallinnassa olevien kansallispuistojen ja muiden retkeilykohteiden sekä rakenteiden korjausvelan umpeen kuromiseksi käytetään lähes 4 miljoonaa euroa.

Varoja kohdistetaan esimerkiksi Urho Kekkosen kansallispuistossa sijaitsevan Nuorttijoen riippusillan rakentamiseen (300 000 euroa). Palveluiden parantamiseen rahoitusta saavat muun muassa Evon (150 000 euroa), Seitsemisen (300 000 euroa) ja Helvetinjärven kansallispuistot (150 000 euroa).

Kokoomuksen kansanedustajat Pauli Kiuru, Sari Multala ja Saara-Sofia Sirén huomauttavat tiedotteessaan, että luontokohteilla on merkittävä paikallistaloudellinen hyöty ja selvä vaikutus kansanterveyteen.

"Matkailun edistäminen on vähintäänkin vaikeaa, jos pitkospuut mädäntyvät ja autiotuvat lahoavat”, kokoomusedustajat muistuttavat.

Edustajat iloitsevat etenkin uudesta avauksesta, jonka johdosta esteettömien luontopalveluiden kohteisiin suunnataan 300 000 euroa.

”Luonto kuuluu kaikille ja jatkossa luonnon rikkaudet ovat saavutettavissa entistä helpommin. Kaikkiaan esitetyt lisäykset kansallispuistojen reittien ja autiotupien kunnostukseen ovat suunnanmuutos, jonka on jatkuttava myös ensi hallituskaudella. Tähän on huutava tarve, sillä kävijät odottavat yhä parempaa palvelutasoa samalla kun vanhojen rakenteiden ränsistyessä”, kokoomuksen kansanedustajat sanovat.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Alexander Stubb kommentoi Sipilä-kritiikkiä: "Nimettömät selkäänpuukottajat ovat yksi politiikan vastenmielisimmistä ilmiöistä"

Eurovaalit: Kokoomus karsisi EU:sta maatalouden byrokratiaa

Hallitusta kootaan nyt kovalla riskillä