Erä

Huittisten kamera todiste vahvasta peurakannasta: Videolla vilisee öisiä vieraita

Suomessa on vahva peurakanta. Sen huomaa etenkin öisin.
Riistakameralla näkyy useita yöllisiä vieraita.

Suomessa on nyt poikkeuksellisen vahva peurakanta.

Ilmiö näkyy hyvin MT:n riistakamerassa, jossa pyörii taajaan öisiä vieraita. Suomessa on jo noin 100 000 valkohäntäpeuraa, arvioi Luonnonvarakeskus. Viime talvena hirven talvikanta jäi peuralle kakkoseksi.

Peurat vierailevat joulun ruokintapaikalla pimeällä. Valoisan aikaan siellä käyvät linnut. Mukana on myös komeita sarvipäisiä uroksia.

Huittisista ei ole pitkä matka Urjalaan, Suomen peuratiheyden keskukseen. "Urjalan kanta on huikea Suomenkin mittakaavassa", kommentoi marraskuussa MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola.

Lue lisää:

13.12.: Valkohäntäpeurat eivät kavahda edes metsästystä: "Tunnin päästä voi tulla jo seuraava porukka" – katso riistakamerakuvat!

Lue lisää

Valitus valkohäntäpeuran metsästyksestä yötähtäimellä tyssäsi hallinto-oikeuteen – "Tämä oli rauhoittava viesti metsästäjille"

Ilvekselle 320 eläimen metsästyskiintiö ja uusi kannanhoitosuunnitelma – "Tiheillä valkohäntäpeura- ja metsäkaurisalueilla tarvitaan metsästäjien sitoutumista ja panosta"

Kiimarauhoitus loppui pohjoisessa ja hirvenmetsästys jatkuu – muualla maassa hirvijahti käynnistyy viikon päästä lauantaina

Peuratihentymäalueille myönnetystä poikkeusluvasta valitettiin hallinto-oikeuteen – valituksessa vaaditaan päätöksen kumoamista ja täytäntöönpanon keskeyttämistä