Erä

Kalastusvuosi 2019 alkaa – muista maksaa kalastuskortti

Onginta, pilkintä ja silakan litkaaminen onnistuvat ilman korttia.
Markku Vuorikari
Verkkokalastukseen on hankittava kalastuskortti.

Vuodenvaihde aloittaa uuden kalastusvuoden, sillä koko vuoden kalastonhoitomaksu eli kalastuskortti on voimassa kalenterivuoden ajan kerrallaan. Kalastuskortti vuodelle 2019 maksaa 45 euroa.

Talven suosittu kalastustapa pilkintä ei vaadi kalastuskorttia, mutta esimerkiksi verkkokalastajalla tulee olla kalastonhoitomaksu maksettuna. Vuosimaksu on huolettomin vaihtoehto myös satunnaisesti kalastaville.

Kalastuslain mukaan kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–64-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä tai ravustaa.

Kalastonhoitomaksua ei tarvitse maksaa, jos vain onkii, pilkkii tai litkaa silakkaa tai on alle 18-vuotias tai jo täyttänyt 65 vuotta. Litka on kohoton ja syötitön onki, jossa voidaan käyttää heitto-ongen vapaa.

Kalastonhoitomaksu oikeuttaa viehekalastukseen lähes koko Suomessa. Kalastonhoitomaksun lisäksi virtavesissä ja erityiskohteilla (kalastusrajoitus.fi), pyydyskalastaessa, usealla vavalla kalastaessa ja ravustaessa tulee olla vesialueen omistajan lupa.

Kalastonhoitomaksun hinnat ovat samat kuin viime vuonna: 45 euroa koko vuosi, 15 euroa viikko ja 6 euroa päivä. Kalastonhoitomaksun voi maksaa Eräluvat.fi-verkkokaupassa, palvelunumerossa 020 69 2424, Metsähallituksen luvanmyyntipaikoissa ja R-kioskeilla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Merenpohjan kartoitusten avulla korjattu monta väärää oletusta

Kalastajat innostuivat pätkäluvista, koska luvat kallistuivat

Aarre: Ahvensaalis mielessä? Näillä vinkeillä onnistut ahvenen pyynnissä