Erä

Video: Seitsemän passimiestä, kaksi mäyräkoiraa ja viiriäiskoira kauriiden perässä – "Eiköhän me saada elämää tähän saareen aikaiseksi"

Jahtikuksa tutustui Turun Kulhon saaren runsaaseen kauriskarjaan. Saalistakin tuli, mutta pieni mäyräkoira Sulo jäi vielä ilman.
Ilona Hiidenmies
Saalista tuli.

Saareen mennään liukasliikkeisellä veneellä, Manner-Turku on vain viidensadan metrin päässä.

Porukka on tuttua ja alue perusjahtimaastoa.

Pienehköjen metsäisten kumpareiden ympärillä avautuvat vanhat pellot. Ne ovat jo pitkään olleet luonnonniittyinä.

Jahtivouti Olli Kielo jakaa passit ja väki valuu paikoilleen. Aluksi piiritetään Kulhon etelänokka eli niemi. Passiketju polveilee kauniin saaren maastossa.

Riistan kulkureitit ovat tarkasti tiedossa ja perimätietona siirtyvää kokemusta käytetään passituksen asettelussa. Kauris tulee usein omia polkujaan pitkin, aivan kuten jänis ja kettukin.

Jahti tapahtuu lähes sataprosenttisesti mäyräkoirilla ja aseena on haulikko. Ensimmäistä kertaa on tarkoitus kokeilla myös viiriäiskoiraa eli karkottajaa. Jatkossahan rotukirjo tulee kasvamaan kun Suomessa sallitaan muidenkin hitaasti ajavien koirien käyttö sorkkaeläinjahdeissa.

Toimittaja:Panu Hiidenmies

Kuvaus: Ilona Hiidenmies

Lue lisää

Video: Joonas Mourujärvi oli mukana karhun kaatotilanteessa, mutta hän päätti jättää ampumisen muille – "Kulkusuunta meni toiselle metsästäjälle, joten en lähtenyt sivusta siihen sorkkimaan"

Video: Inarin kunnanjohtaja Toni K. Laine siirtyi töihin Tampereelta pohjoiseen – "Tässä on sellainen kokonaispaketti, joka sattuu sopimaan elämäntyylilleni täydellisesti"

Video: Kurkien pitkä muuttomatka tallentui luontodokumentille – näin dokumentaristi Jouni Hiltunen kertoo elokuvan tekemisestä

Video: Millaisia ajokoiria valitaan rotunsa parhaaksi? Se selviää Ruoveden koiranäyttelyssä