Erä

Timi Laitinen sai ennätysmäärän eri kalalajeja Suomen vesistä – kokonaissaldo yhteensä huimat 52 lajia vuodessa

Huipputulos ei tullut helpolla, vaan se vaati kalastajalta monipuolisten kalastustaitojen lisäksi myös maamme monen kolkan koluamista.
Suomalaisen kalastusmatkailun edistämisseura ry
Timi Laitinen nappasi Märketin majakalta isosimpun.

Tuusulalainen Timi Laitinen onnistui kalastamaan viime vuonna ennätysmäiset 52 eri kalalajia Suomen vesistä. Asiasta kertoo Suomalaisen kalastusmatkailun edistämisseura tiedotteessaan.

Tulos on tiettävästi kaikkien aikojen selvästi paras. Lisäksi se on myös virallinen Suomen ennätys.

Yhdellä kalalajilla Laitiselle hävisi turkulainen Mikael Jaakkola, joka hänkin rikkoi vanhat ennätykset.

Huipputulokset eivät tulleet helpolla, vaan ne vaativat kalastajilta monipuolisten kalastustaitojen lisäksi myös maamme monen kolkan koluamista. Esimerkiksi Laitinen pyydysti pohjoisimmat lajinsa Inarista, Muoniosta ja Enontekiöltä. Läntisin kalastuskohde oli puolestaan Märketin majakka Ahvenanmaalla.

Lajipisteeseen ei riittänyt pelkkä oma ilmoitus, vaan jokainen saatu kalalaji tuli dokumentoida selkeällä valokuvalla, ja saalislaji tarkastettiin sekä määritettiin sen perusteella. Tilastoihin ei hyväksytty mukaan rauhoitettuja tai alamittaisia kaloja. Taimen ja siika laskettiin molemmat asiaan kuuluvasti yhdeksi saaduksi lajiksi.

Suomalaisen kalastusmatkailun edistämisseura huomauttaa, että lajikalastuksen alkuun pääsee aivan tavallisilla onkivälineillä, sillä suurin osa kalalajeista tarttuu juuri onkeen. Pienikokoiset lajit tarvitsevat tietysti myös tavallista pienemmät koukut.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aarre: Ahvensaalis mielessä? Näillä vinkeillä onnistut ahvenen pyynnissä

Kalaverkoista kalsareiksi: Saimaalta poistetut kalaverkot saavat uuden elämän alushousuina

Pyydä ja päästä -kalastus on marginaalista