Erä

Katso Jahtikuksan video beagleporukan rusakkojahdista – "Kaikilla koirilla oli tilanteita ja ruutia kului"

"Tämä oli täydellinen metsästyspäivä, oli hauskaa, eikä jääty ihan tyhjin käsin."
Olli Kangas
Beagle on Suomen toiseksi levinnein ajokoirarotu. Tämän kakkostilan suomenajokoiran jälkeen beagle saavutti jo 1960-luvulla.

Talvinen metsästysreissu Lopella oli onnistunut kokemus. Jahtikuksan Olli Kangas, Panu Hiidenmies ja Seppo Ahava seurasivat beagle-koirien rusakkojahtia Kanta-Hämeessä.

Jänisjahtiin osallistui neljä Beagle-koiraa Tahvo, Netta, Iita ja Aune Junior. Beagle on erityisen hyvä ajamaan jänistä, mutta monet yksilöt ovat menestyneet myös kettukoirina.

"Beagle ei hae niin laajalta alueelta kuin suomenajokoira, mutta mahtava vainu sillä on ja hyvin se saaliin löytää", kehuu jahtiemäntä Johanna Höök.

Saalistakin metsästysreissulta tuli. Metsäjäniskanta on Lopella tällä hetkellä jopa parempi kuin rusakkokanta.

"Päivä on pulkassa, eikä ihan tyhjin käsin jääty. Kaikilla koirilla oli tilanteita ja ruutia kului. Tämä oli täydellinen metsästyspäivä" Johanna Höök kiteytti.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jahtikuksa: Näin rakentuu Suomen suurin ampumaurheilukeskus: "Yksi maailman suurimpia, sadan hehtaarin alueella kaikille lajeille toimipisteet"

UPM kulottaa Lopella

Metsästäjäliitto: Lyijyn käyttökielto on perusteltu kosteikoilla, missä on näkyvää vettä – turvepohjaiset metsät pitäisi jättää kiellon ulkopuolelle