Erä

Uhanalaisia lajeja koskevat linjaukset menevät uusiksi helmikuussa – ruotsalaislehti: Suomen susia koskeva ennakkoratkaisupäätös jarruttaa

Ennakkoratkaisu on erittäin tärkeä myös Ruotsin susien tulevaisuuden kannalta.
Petteri Kivimäki
Susi kuvattuna Ähtärin eläinpuistossa

Uhanalaisten lajien metsästystä koskevat linjaukset ovat menossa uusiksi helmikuussa. Ruotsalainen Jaktjournalen-lehti kertoo, että EU-komissio odottaa ennen linjausten muuttamista kuitenkin vielä Euroopan Unionin tuomioistuimen ennakkoratkaisua suden kannanhoidollista metsästystä koskevaan asiaan. Asiasta on valittanut Luonnonsuojeluyhdistys Tapiola.

Ruotsalainen europarlamentaarikko Fredrick Federley ja suomalaismeppi Nils Torvalds (r.) tapasivat keskiviikkona ympäristöasioista vastaavan komissaarin Karmenu Vellan. Tuossa tapaamisessa Vella ilmoitti lehden mukaan, että EU-komissio odottaa vielä tuomioistuimelta ratkaisua siitä, voidaanko suden kannanhoidolliseen metsästykseen myöntää yksittäisten metsästäjien hakemuksiin perustuvia aluekohtaisia poikkeuslupia luontodirektiivin 16 artiklan perusteella.

Tuo ratkaisu on lehden mukaan erittäin tärkeä myös Ruotsin susien tulevaisuuden kannalta.

Federley toteaa lehden haastattelussa, että komissaaritapaamisen jälkeen hän on aiempaa toiveikkaampi sen suhteen, että asiassa voidaan ottaa alueelliset olosuhteet aiempaa paremmin huomioon. Hän huomauttaa, että sudenmetsästys on luonnollinen osa petoeläinten kannanhoitoa, ja eläinten omistajilla pitäisi olla oikeus puolustaa itseään ja omaisuuttaan.

Jaktjournalen: Kritiserade EU-riktlinjer omformuleras under februari

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruotsalainen metsäjätti BillerudKorsnäs aloittaa säästökuurin – jopa 300 voi joutua lähtemään

Ruotsi teki virheen puolustusmenojen leikkaamisessa kylmän sodan jälkeen - "Yritämme nyt korjata ongelmaa", sanoo puolustusministeri

Löytyisikö Ruotsin A-traktoreista mallia Suomen kevytautoumpikujaan? Ministeriö: Voidaan arvioida