Erä

Lännen Media: Sikaruton pelossa käyttöön poikkeuskeinot – villisikoja saa ampua aseilla, joissa valonvahvistimet

Poikkeusmenetelmin saa ampua tänä vuonna tuhat villisikaa.
Villisikoja voi ampua poikkeusmenetelmin tänä vuonna tuhat kappaletta. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Suomen Riistakeskus on antanut Itä-Suomeen poikkeusluvan ampua villisikoja metsästyslaissa normaalisti kielletyillä tavoilla, sillä afrikkalaisen sikaruton (ASF) pelätään leviävän Venäjältä Suomeen. Asiasta uutisoi Lännen Media. Metsästämisen tehostamiseksi aseisiin saa kiinnittää valonvahvistimet ja pimeänäkölaitteet.

Myös supikoiria saa metsästää samoilla keinoin.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) sanoo, että ministeriö haluaa tehostettuja toimia villisian metsästykseen, koska sikaruton uhkataso on korkea. Hänen mukaansa tavoitteena on, että villisikakanta ei kasva tai jopa pienenee.

Villisikoja voi ampua poikkeusmenetelmin tänä vuonna tuhat kappaletta ja supikoiria 5000 kappaletta. Poikkeuslupaa voi käyttää enintään sata henkilöä.

Muun muassa Suomen Metsästäjäliiton Kymen piirin toiminnanjohtaja Erkki Pentinniemi on toivonut valon käytön sallimista jo pitkään. Lue MT:n artikkeli aiheesta syksyltä tästä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Metsästäjäliitto: Lyijyn käyttökielto on perusteltu kosteikoilla, missä on näkyvää vettä – turvepohjaiset metsät pitäisi jättää kiellon ulkopuolelle

Video: "Ei varmasti jaksa kukaan metsästää, jos ei koskaan saa saalista – silti 95 prosenttia on sitä kaikkea muuta"

Metsästäjäliiton kesäleirille ehtii vielä ilmoittautua – luvassa muun muassa houkuttelupyyntiä ja jousimetsästystä