Erä

Ethän säilytä aseita tai patruunoita vakituisesti asumattomalla kotitilalla tai kesämökillä? Poliisi: Rikot silloin lakia

Ampuma-aseiden säilyttämisen lähtökohtana on ampuma-aselaissa säädetty huolellisuusvelvoite.
Lari Lievonen
Ase on lain mukaan säilytettävä luvanhaltijan vakituisessa asunnossa tai muussa paikassa, jossa hän pysyvästi oleskelee, taikka näihin kiinteästi liittyvässä tilassa.

Itä-Suomen poliisilaitos muistuttaa, että aseiden ja patruunoiden säilyttäminen vakituisesti asumattomilla kotitiloilla tai kesämökeillä on ampuma-aselain mukaan kielletty.

Ase on lain mukaan säilytettävä luvanhaltijan vakituisessa asunnossa tai muussa paikassa, jossa hän pysyvästi oleskelee, taikka näihin kiinteästi liittyvässä tilassa. Säilytystilojen on lisäksi oltava säännöstöjen mukaisia turvatasoltaan ja valvottavuudeltaan.

Vakituisessa asunnossa ase on lain mukaan säilytettävä murtoturvallisessa ja lukitussa turvakaapissa, lukitussa paikassa tai muuten lukittuna siten, ettei ase tai sen osa ole helposti anastettavissa tai otettavissa luvattomasti käyttöön.

Ampuma-aseiden säilyttämisen lähtökohtana on ampuma-aselaissa säädetty huolellisuusvelvoite. Sen mukaan ampuma-aseen, aseen osan, patruunoiden ja erityisen vaarallisten ammusten haltija on velvollinen pitämään ampuma-aseista, aseen osista, patruunoista tai erityisen vaarallisista ammuksista sellaista huolta, ettei vaaraa niiden joutumiselle asiattomien haltuun ole.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lännen Media: Yksityishenkilöt käyttäneet kaavavalituksia kiristyskeinona, epäilee poliisi

Poliisi kertoo: Tarkkaile näitä merkkejä, jos epäilet, että lähiseudullesi on pesiytynyt järjestäytynyttä rikollisuutta

SDP:n Antti Rinne: "Poliisien määrää pitää lisätä" – odotti kerran itsekin poliisia maaseudulla puolitoista tuntia