Erä

Video: Otto-koira on innokas fasaanien perään – "Pikkuisen se on malttamaton, siinä meillä riittää vielä työtä"

Kun fasaani lähtee juoksuun, saksanseisojan on vaikea pidätellä itseään.
Olli Kangas
Isännän ja koiran yhteistyö vaatii sinnikästä harjoittelua. Otto tanssii jo aika mukavasti Lassi Piirisen pillin mukaan.

Lassi Piirisen Otto-saksanseisoja on intoa täynnä, kun isäntä asentaa liukulumikengät jalkaansa. Se tietää, että nyt päästään etsimään lintuja.

Fasaaneja on juuri päästetty metsään, joten saaliin pitäisi olla lähellä.

Helmikuisen sunnuntain sää on mukava, mutta hankikanto on painavalle koiralle puutteellinen – romahtelu haittaa Oton työskentelyä hieman.

Vielä enemmän tyylipuhtaan suorituksen syntymistä haittaavat ukkofasaanit, jotka mieluusti pyrkivät juoksemaan koiran edellä maata pitkin. Silloin Oton mielenhallinta on lujilla. Sen on vaikea pidätellä itseään kun lintu alkaa loikkia. Sen vuoksihan täällä juuri harjoitellaan.

"Pikkuisen se on malttamaton, siinä meillä riittää vielä työtä", Piirinen toteaa.

Otto seuraa etsintätyössään isäntänsä pillin äänimerkkejä ja viittauksia hyvin. Ja tulee se onnistunutkin lähestyminen sieltä.

Harjoitukset jatkuvat. Tämä on siitä hyvä laji, että harjoituskin on sitä itseänsä. Ainakaan koiralle ei ole mitään väliä sillä, onko löydetty lintu isännän istuttama kasvatti vaiko ihan oikea villikana.

Kuvaus ja toimitus: Olli Kangas

Editointi: Jan Nyholm

Lue lisää

Eräohjelmassa hiihdetään riekkojen perässä Inarissa ja pohditaan riistaruokinnan tarpeellisuutta – "vähempikin riittäisi"

Pöpperöinen suojasää ja puuskainen vesisade tekevät talvisesta fasaanijahdista extremelajin – ainakin koiralle

Fasaani on suomalaiselle outo lintu ja sen metsästys lähes vitsi – matkailu avartaa

Video: Toipilaskoira Otto treenaa vedestä noutamista – "Paras tapa ulkoiluttaa energistä koiraa"