Erä

Video: Tämä huippuharvinainen nelijalkainen ei ole pesinyt Suomessa yli 20 vuoteen

Pohjoismaissa asuu yhteensä vain noin 250 naalia.
Petteri Polojärvi
Kettu on vallannut naalien reviirejä Lapissa. Lajin arvellaan kärsivän myös ilmastonmuutoksesta.

Uhanalainen naali ei ole pesinyt Suomessa yli kahteen vuosikymmeneen. Viimeisin varma havainto on Suomessa vuodelta 1996.

Naalikanta Suomen, Ruotsin ja Norjan alueella on yhteensä vain noin 250 yksilöä. On todennäköistä, että naalit katoavat Pohjoismaista ilmastonmuutoksen seurauksena.

Naalin suurin vihollinen elintilasta on kettu, kertoo Metsähallituksen ylitarkastaja Tuomo Ollila.

Katso Petteri Polojärven kuvaama harvinainen naalivideo!

Onko sinulla ikimuistoinen metsästys-, kalastus tai muu erätarina kerrottavana videon kera? Julkaisemme lukijoiden videoita säännöllisesti MT Erä -sivulla. Lähetä meille tästä lyhyt kuvaus videostasi, niin otamme sinuun yhteyttä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Naalin ahdinko ei hellitä – viime vuonnakaan ei löydetty yhtään pentuetta

Naali vaarassa kadota kokonaan Pohjoismaista – Suomessa pesintää odotettu yli 20 vuotta

Metsähallitus varoittaa: Jos näet kummallisen näköisen muovitynnyrin tunturissa, älä koske siihen