POSTIN LAKKO: MT:n artikkelit ja näköislehti nyt kaikkien luettavissa ilmaiseksi – näköislehteen pääset tästä
Erä

Keskustan Mikko Savola: "Välitöntä vaaraa aiheuttava suurpeto on myös voitava ampua ilman pelkoa seuraamuksista"

Ähtäriläisen kansanedustajan mukaan kokemus erämaasta, puukosta ja nokipannusta luo henkilökohtaista huoltovarmuutta.
Sari Gustafsson
Keskustan kansanedustaja Mikko Savola peräänkuuluttaa erätaitojen opettelua ja ylläpitoa suomalaisen jokamiehenoikeuden antamissa puitteissa.

Keskustan eteläpohjalainen kansanedustaja Mikko Savola peräänkuuluttaa erätaitojen opettelua ja ylläpitoa suomalaisen jokamiehenoikeuden antamissa puitteissa.

Savola lähettää terveisiä tulevan hallituksen muodostajille, että näitä mahdollisuuksia ei saa alkavalla vaalikaudella heikentää. Hän puhuu aiheesta lauantaina Soinissa Tulevaisuuden eräharrastus –seminaarissa.

Savola iloitsee siitä, että yhä useammin kokonaiset perheet liikkuvat erä- ja riistapoluilla ilman, että saaliin saaminen edes olisi pääasia.

"Kokemus erämaasta, puukosta ja nokipannusta luo henkilökohtaista huoltovarmuutta."

Hän muistuttaa erä- ja metsästysharrastajien roolista ja vastuusta, kun Suomen luonnosta poistetaan haitallisia vieraslajeja, kuten supikoiria ja minkkejä.

"Häirikköpetojen poistamiseen on saatava joustavuutta. Välitöntä vaaraa aiheuttava suurpeto on myös voitava ampua ilman pelkoa seuraamuksista. Pedoilla on paikkansa luonnossa, mutta ei ihmisten pihapiireissä", Savola huomauttaa.

Hän oli tiiviisti mukana muokkaamassa uudistettua aselakia lopulliseen muotoonsa. Lakiin jäi rajoituksia, mutta tärkeimmät asiat tuli Savolan mukaan huomioitua.

Metsästyksen, maanpuolustuksen, reserviläisten ja ampumaharrastajien kannalta kokonaisuus on siedettävä.

"Nyt alkaneella vaalikaudella aseharrastajat on syytä jättää rauhaan. Sen sijaan erilaisten tulkintojen yhdenmukaistaminen poliisilaitosten välillä tulee toteuttaa. Erityisesti vanhaa asetta uuteen päivitettäessä lupabyrokratian tulee olla kevyempää ja metsästysaseiden hankinnan helppoa", Savola linjaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Keskustalaiset ihmettelevät perussuomalaisten kannanottoa: "Maatalouden kannattavuutta ja maaseudun elinvoimaa edistetään budjetissa järkivihreiden ratkaisujen kautta"

Lukijalta: Jos haluat pelastaa maapallon, syö suomalaista lihaa

Liian läheltä laituria liikkuminen tulehduttaa mökkiläisten ja melojien välejä – mikä on tarpeeksi suuri hajurako?