Erä

Poliisi ampui suden Kuopiossa – liikkui kaupunkialueella ja päästi ihmisen vain muutaman metrin päähän

Vajaan vuorokauden aikana eläin kohtasi ihmisiä useita kertoja.
Markku Vuorikari
Itä-Suomen poliisi muistuttaa, että jos suden havaitaan liikkuvan rakennetussa ympäristössä tai ihmisten asuinalueilla satunnaista havaintoa ja välitöntä paikalta poistumista pidempään, poliisi pitää sitä vaaraa aiheuttavana eläimenä.

Poliisi lopetti vajaan vuorokauden Kuopion kaupungissa pyörineen nuoren urossuden eilen tiistaina illalla kymmenen jälkeen. Itä-Suomen poliisilaitos kertoo asiasta tiedotteessaan.

Nyt jo lopetetusta sudesta tuli poliisin mukaan aiemmin useita ilmoituksia hätäkeskukseen. Poliisille tulleiden ilmoitusten mukaan eläin käyttäytyi ihmistä kohtaan pelottomasti. Vajaan vuorokauden aikana eläin kohtasi ihmisiä useita kertoja, ja laski ihmisen lähimmillään vain muutaman metrin päähän.

Itä-Suomen poliisilaitos muistuttaa, että jos suden havaitaan liikkuvan rakennetussa ympäristössä tai ihmisten asuinalueilla satunnaista havaintoa ja välitöntä paikalta poistumista pidempään, poliisi pitää sitä vaaraa aiheuttavana eläimenä. Tällainen eläin saattaa aiheuttaa ihmisen hengelle ja terveydelle merkittäviä riskejä, joka edellyttää poliisilta nopeita toimenpiteitä.

Poliisin saamien tietojen ja poliisin omien näköhavaintojen mukaan, eläin käyttäytyi tavalla, joka ei ole suurpedolle ominaista. Eläin ei välittänyt ihmisen läsnäolosta vaan jäi pyörimään tiiviisti rakennetulle alueelle. Poliisista huomautetaan, ettei kaupunkialue eikä sen välitön läheisyys kuulu susien elinalueisiin tai vaellusreitteihin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Saako dronea käyttää metsästyksessä? Entä saako metsästyskiellossa oleva henkilö osallistua karhunmetsästykseen? Poliisi vastaa

Tietokoneohjattu kiuas, joka lämpiää pelleteillä – supermoderni savusauna valittiin parhaaksi savusaunafestivaaleilla

Kaleva: 28 lammasta kuoli susien hyökkäyksessä Siikalatvan Pulkkilassa