Erä

Video: Kaarinassa kaurispukit lasketaan ennen jahtia – "Kauheat sanktiot päälle jos ampuu ison"

Jahtikuksa osallistui ainutlaatuiseen pukkilaskentaan juuri ennen kaurispukin kevätjahdin alkua.
Panu Hiidenmies
Kaarinan Kuusistossa kevään kaurispukkijahti on tarkoitus kohdistaa pieniin eläimiin.

Kaarinan Kuusistossa on ehkä Suomen suurin kauristiheys. Laskijat saivat havainnot yli kuudestakymmenestä pukista laskentaillan aikana.

Menneellä kaudella pukkeja kaadettiin hieman reilusti ja laskennan tuloksen selvittyä metsästystä päätettiinkin kohdistaa pienempiin pukkeihin.

Laskennassa pärjää kun on kunnolliset katselukiikarit. Samalla oppii arvioimaan kauriin iän. Pukki-inventaario on hyvä käytäntö ennen jahdin aloitusta.

Pelkkä tieto pukkien määrästä ei tietenkään riitä. Se pitää tulkita, ja sen jälkeen sopia, miten kantaa verotetaan. Ja millaisia sanktioita annetaan niille, joilla liipaisinsormi on liian herkkänä palkintopukille. Kun reviiripukit päätettiin säästää.

"Pitääkö käskeä aina heti lähettämään valokuva kun pukki on nurin", pohtii jahtipäällikkö Hannu Lähteenmäki porukalle, ja saa aikaan melko äänekkään reaktion.

Toimitus ja kuvaus: Panu Hiidenmies

Leikkaus: Olli Kangas

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Video: Kiekot sinkoilevat ja haulikot paukkuvat MT:n ja Jahtikuksan ampumaharjoituksessa – nyt kannattaa treenata jäniskiekkoja, sillä rusakkokanta vaikuttaa runsaalta

Näin nappaat mökkihauen rantakaislikosta – katso video!

Jahtikuksa vieraili vetouistelukisassa Siikalatvalla: "Kalahan tämä kuitenkin on" – katso video