Erä

Yhdysvaltalaistutkimus selvitti, millaiset koirat purevat eniten lapsia – kolme ominaisuutta ovat isoja riskitekijöitä

Yhdysvaltalaistutkimuksessa hyödynnettiin 15 vuoden potilasaineistoa sekä aiempaa tutkimustietoa.
Pixabay
Tutkijoiden havaintojen perusteella riskikoiria ovat leveä- ja lyhytpäiset koirat, jotka painavat 30–45 kiloa. Kuvituskuva.

Yhdysvaltalaisen Ohion osavaltion yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa on selvitetty, millaiset koirat purevat lapsia kaikkein todennäköisimmin.

Tutkijat havaitsivat, että suurimman puremisriskin aiheuttavat pitbullterrierit sekä sekarotuiset koirat. Näiden koirien aiheuttamat vammat ovat tutkimuksen perusteella myös muita koirarotuja vakavampia.

Tutkimuksessaan tutkijat selvittivät myös sitä, mitkä koiran fyysiset ominaisuudet lisäävät niiden riskiä purra lasta. Tutkijoiden havaintojen perusteella riskikoiria ovat leveä- ja lyhytpäiset koirat, jotka painavat 30–45 kiloa.

Yhdysvaltalaistutkimuksessa hyödynnettiin 15 vuoden potilasaineistoa sekä aiempaa tutkimustietoa.

Tutkimuksen tulokset on julkaistu International Journal of Pediatric Otorhinolaryngology -tiedelehdessä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Nuuskatyynyt tai tupakantumpit ovat koirille vaarallisia – nikotiinimyrkytys voi jopa tappaa, tunnistatko oireet?

Vyötärölihavuuden ja alkoholin yhteisvaikutus on vielä luultuakin vaarallisempaa: Lihavan maksalle tuopillisesta olutta haittaa yhtä paljon kuin neljästä tuopillisesta laihan maksalle

Tulevaisuudessa odotettavissa aiempaa suuremmat ja laadukkaammat perunasadot – tutkijat kehittävät automaattista kosteudensäätöjärjestelmää