Erä

Katso video: Kauris haistaa metsämiehen ja varoittaa kavereitaan kevätpukkijahdin aattoiltana

Jahtikuksa virittäytyi kevätpukkijahdin 2019 tunnelmiin Raaseporin kaurismailla.
Jahtikuksa
Ennen kevätpukkijahtia kannattaa tiedustella riistan liikkeitä ja eläinten määrää.

Metsäkauris on lisääntynyt Manner-Suomessa ja etenkin rannikolla kiitettävästi viimeisen kymmenen vuoden aikana. Kokonaissaalismäärä on noussut toisellekymmenelle tuhannelle. Myös keväiset pukkikaadot ovat nousussa.

Onnistunut pukkijahti vaatii ennakkotiedustelua. Näin nähdään riistan liikkeet ja voidaan suunnitella jahtia sopivan pukin päänmenoksi.

Jahtikuksa pääsi nauttimaan loistavasta kelistä pukkijahdin aattona 15. toukokuuta. Jahti alkoi seuraavana aamuna ja illalla bongattiin jo sopiva yksilö aamun jahtia varten.

Itse jahdissa tulee kiväärin ja ampujan käden olla tarkassa kunnossa, sillä maali on kohtuullisen pieni sekä liukasliikkeinen. Piippuun työnnetään suomalaista lyijytöntä luotia, koska Jahtiköksän kokit eivät halua lyijyjäämiä lautaselle.

Pukkijahdin suunnittelussa päästään luontoa tarkkailemaan läheltä. Lähde kanssamme kurkistamaan etelärannikon luontoon upeassa ilta-auringossa.

Lue lisää

Video: Kalaopas Juha Happonen kertoo, miten kokemattomien kalastajien kannattaa aloittaa ahventen jigaaminen ja mitä sääntöä hän itse noudattaa jigin vaihtamisessa kesäisin

Video: Tero Sorosen motivaatio hylkeenpyyntiin säilyi myös märkänä aallokossa keikkuvan veneen peräpenkillä kylmää vettä äyskäröidessä – "On tämä kaikista mukavin metsästysmuoto"

Video: Oululainen Esa Kauppi lähti poimimaan hillaa Kuusamoon – "Kyllä nyt on hillaa"

Video: Anna Lunden ihastui Kolin kansallismaisemaan – "Mieltä sykähdyttää kaikista eniten ihana luonnonrauha"