Erä

Luke julkisti kanta-arvion: Susilaumojen määrä kasvoi idässä – myös susien kokonaisyksilömäärä kasvoi vuoden takaisesta 185–205 yksilöön

Tämän vuoden maaliskuussa kokonaan tai suurimmaksi osaksi Suomen puolella liikkuvia laumoja oli yhteensä 19. Rajalaumoja oli viisi.
Markku Vuorikari
Maaliskuun 2019 kanta-arvio kuvaa susikannan tilaa vuodenaikana, jolloin se on pienimmillään, huomautetaan Luken tiedotteessa. Kuvituskuva Ähtärin eläinpuistosta.

Maaliskuussa susilaumat jakautuivat viimevuotista tasaisemmin Itä- ja Länsi-Suomen välillä, tiedottaa Luonnonvarakeskus (Luke), joka julkisti suden kanta-arvion tänään keskiviikkona.

Läntisellä kannanhoitoalueella tavattiin 13 laumaa, kun niitä vuotta aiemmin oli 16. Itäisellä kannanhoitoalueella laumojen määrä kasvoi kahdeksasta yhteentoista. Luvut sisältävät rajalaumat.

Luken tiedotteessa huomautetaan, että maaliskuun kanta-arvio kuvaa susikannan tilaa vuodenaikana, jolloin se on pienimmillään.

Tämän vuoden maaliskuussa kokonaan tai suurimmaksi osaksi Suomen puolella liikkuvia laumoja oli yhteensä 19. Lisäksi Suomen ja Venäjän välisen valtakunnanrajan molemmin puolin liikkuvia rajalaumoja oli viisi.

Luken mukaan kahden suden asuttamien reviirejä oli selvästi enemmän kuin vuotta aiemmin.

Susien kokonaisyksilömääräksi Luke arvioi 185–205 sutta. Määrä on noin kymmenen prosenttia suurempi kuin maaliskuussa 2018, jolloin kokonaisyksilömäärän arvioitiin olevan 165–190.

Lue lisää

Suomi, Ruotsi ja Norja syventävät yhteistyötä susiasioissa – tavoitteena muun muassa yhtenäistää kannanseurantamenetelmiä

Sudet tappoivat metsästyskoiran ja useita kanoja Pieksämäellä – poliisi antoi karkotusmääräyksen

Video: Maanviljelijän susihavainto sai ikävän käänteen: "Kissa lähti"

Luke: Viikonloppuna useampi suden ja metsästyskoiran kohtaaminen – "Lähetämme osanottomme koiransa menettäneille"